CARMINA BURANA

Dirigent Raymond Janssen tekent samen met het International Symphony Orchestra uit Lviv en het nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ voor een grootse uitvoering van de ‘Carmina Burana’. In 2019 trok deze concertreeks volle zalen en verbrak alle records. Niet voor niets behoort de Carmina Burana – mede dankzij het wereldberoemde ‘O Fortuna’ – tot de meest populaire muziekstukken ter wereld. Meer dan 130 musici voerden het muzikale meesterwerk van componist Carl Orff uit en de publieke belangstelling was massaal. 

Een reprise van 1 t/m 28 november 2021 kon dan ook niet uitblijven.

raymond janssen dirigent

PROGRAMMA

Danny Elfman Music From Spider-Man


Hans Zimmer              Gladiator suite

             

Mykola Lysenko         Taras Bulba

John Williams             Schindlers list

John Williams             Dry your tears Africa

John Williams             “Jaws” main theme        

Myroslav Skoryk        Melody

John Williams             Uit Harry Potter

                                   Hedwigs Theme

                                   Harry's Wondrous World

                                  

*Wijzigingen voorprogramma onder voorbehoud.

 

Pauze


C. Orff - Carmina BuranaHet muzikale genie Carl Orff is vooral bekend om zijn befaamde Carmina Burana, een uniek werk uit de muziekhistorie.

Want wie kent niet het ‘O Fortuna’, een onvergetelijke compositie die al in vele films, commercials en als basis voor moderne hits werd gebruikt?

In de 13de eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten, als een reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk, het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven.

Orff gebruikte deze Latijnse en Duitse teksten als basis en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen.

Het resultaat was een krachtig en opzwepend muziekstuk met voortstuwende ritmes en – mede dankzij de uitzonderlijke koor- en orkestbezetting – een overweldigend geluid. De mystieke en muzikale aantrekkingskracht van de Carmina Burana spreekt vele muziekliefhebbers van alle nationaliteiten en leeftijden aan.

Solisten

 

Iordache basalic

Bariton

Veronica Anusca,

sopraan

Valentin

Racuveanu, tenor

Schindlers list

Eugene Kruk Schindlers List

Naast deze vertaling ook achtergronden en leuke weetjes over het onstaan,

de historie en de muziek van de Carmina Burana.


50%
gratis Download

The National Choir of Oekraine DUMKA is opgericht in 1919 en viert dit jaar haar 100 jarig bestaan. 

Binnen deze 100 jarige traditie hebben diverse dirigenten zoals Nestor Horodovenko, Oleksandr Soroka, Pavlo Muravskyi en Mykhaylo Krechko hun stempel gedrukt op traditionele uitvoeringswijzen en cultuur. 

Sinds 1984 staat het koor onderleiding van de prominente Oekrainse dirigent Yevhen Savchuk. Savchuk leidde het koor naar internationale bekendheid. Het repertoire omvat composities van Renaissance tot hedendaagse muziek zowel in a’capella stijl als in vocaal symfonische werken. De grootste kracht heeft het koor in het romantische en hedendaagse repertoire. De klankkleur, de enorme dynamiek en expressie maken het koor tot een van beste in Europa. Vele CD opname’s en internationale concertreizen naar o.a. Italië, Polen, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Nederland, getuigen hiervan.

Dumka heeft eveneens een groot aantal prèmieres op haar naam staan waaronder Sylvestrov’s “Diptych” en het “Requiem for Laryssa”, Stankovych’s “Babyn Yar”, “Requiem”, “Legend about Prince Ihor’s Campaign”, Laniuk’s “Palimpsests”,

Dumka nam 28 CD’s op die wereldwijd op de markt verschenen.

 

 

Het
CARMINA BURANA-concert dat u niet wil missen !

International Symphony Orchestra 

INSO-Lviv

is een jong en succesvol orkest. Met flair, elan en esprit verovert dit jonge orkest het hart van zijn publiek.

De jaarlijkse concertreizen in diverse Europese landen, zoals Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Polen, Portugal en Spanje maken dat INSO reeds een plek verworven heeft binnen de internationale podia.

Enthousiaste musici, creatief op zoek naar nieuwe wegen en vormen binnen de klassieke muziek.

Samenwerking met wereldberoemde musici en dirigenten en de 'cross-art' aanpak maken hen tot een aanrader. Onderleiding van de Nederlandse dirigent Raymond Janssen die hun middels CADENZA . naar Nederland haalt oogsten zij veel succes in 2013 met Astor Piazolla en sinds 2017 jaarlijks met Carmina Burana, het 'Opera Gala' en de Star wars concerten.


Dirigent

Raymond Janssen

Tijdens de afgelopen 14 jaar vonden de Carmina Buranaconcerten, Lord of The Rings, Star Wars, het Verdi en Mozart Requiem onder zijn leiding plaats in alle grote theaters in Nederland, o.a. in het Concertgebouw Amsterdam, de Doelen Rotterdam, MartiniPlaza, de Philharmonie Haarlem en de Vereeniging in Nijmegen.

In 2019 staat opnieuw de Carmina Burana, met zijn koor, orkest en solisten garant voor een uniek concert.