CARMINA BURANA 2021

Concertgebouw Amsterdam, De Doelen Rotterdam, MartiniPlaza Groningen, De Basiliek Oudenbosch, het World Forum Theater Den Haag

CARMINA BURANA

Dirigent Raymond Janssen tekent samen met het International Symphony Orchestra uit Lviv en het nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ voor een grootse uitvoering van de ‘Carmina Burana’. In 2019 trok deze concertreeks volle zalen en verbrak alle records. Niet voor niets behoort de Carmina Burana – mede dankzij het wereldberoemde ‘O Fortuna’ – tot de meest populaire muziekstukken ter wereld. Meer dan 130 musici voerden het muzikale meesterwerk van componist Carl Orff uit en de publieke belangstelling was massaal. 

Een reprise van 1 t/m 28 november 2021 kon dan ook niet uitblijven.

raymond janssen dirigent

PROGRAMMA

G. Bizet - Ouverture Carmen

C. Saïnt Saëns - Bachanale

M.Skoryk - Melody

A. Dvorak - Carnaval

M.Lysenko - Ouverture Taras Bulba

A. Katchaturian - Sabel Dance

- Pauze -


C. Orff - Carmina BuranaCarl Orff

Het muzikale genie Carl Orff is vooral bekend om zijn befaamde Carmina Burana, een uniek werk uit de muziekhistorie.

Want wie kent niet het ‘O Fortuna’, een onvergetelijke compositie die al in vele films, commercials en als basis voor moderne hits werd gebruikt?

In de 13de eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten, als een reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk, het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven.

Orff gebruikte deze Latijnse en Duitse teksten als basis en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen.

Het resultaat was een krachtig en opzwepend muziekstuk met voortstuwende ritmes en – mede dankzij de uitzonderlijke koor- en orkestbezetting – een overweldigend geluid. De mystieke en muzikale aantrekkingskracht van de Carmina Burana spreekt vele muziekliefhebbers van alle nationaliteiten en leeftijden aan.

Solisten

 

Iordache basalic

Bariton

Mariana Bulicanu,

sopraan

Valentin

Racuveanu, tenor

Download gratis de complete vertaling van Carmina Burana.

Naast deze vertaling ook achtergronden en leuke weetjes over het onstaan,

de historie en de muziek van de Carmina Burana.


50%
gratis Download

The National Choir 'DUMKA' Kiev

The National Choir of Oekraine DUMKA is opgericht in 1919 en viert dit jaar haar 100 jarig bestaan. 

Binnen deze 100 jarige traditie hebben diverse dirigenten zoals Nestor Horodovenko, Oleksandr Soroka, Pavlo Muravskyi en Mykhaylo Krechko hun stempel gedrukt op traditionele uitvoeringswijzen en cultuur. 

Sinds 1984 staat het koor onderleiding van de prominente Oekrainse dirigent Yevhen Savchuk. Savchuk leidde het koor naar internationale bekendheid. Het repertoire omvat composities van Renaissance tot hedendaagse muziek zowel in a’capella stijl als in vocaal symfonische werken. De grootste kracht heeft het koor in het romantische en hedendaagse repertoire. De klankkleur, de enorme dynamiek en expressie maken het koor tot een van beste in Europa. Vele CD opname’s en internationale concertreizen naar o.a. Italië, Polen, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Nederland, getuigen hiervan.

Dumka heeft eveneens een groot aantal prèmieres op haar naam staan waaronder Sylvestrov’s “Diptych” en het “Requiem for Laryssa”, Stankovych’s “Babyn Yar”, “Requiem”, “Legend about Prince Ihor’s Campaign”, Laniuk’s “Palimpsests”,

Dumka nam 28 CD’s op die wereldwijd op de markt verschenen.

 

 

Het
CARMINA BURANA-concert dat u niet wil missen !

International Symphony Orchestra 

INSO-Lviv

is een jong en succesvol orkest. Met flair, elan en esprit verovert dit jonge orkest het hart van zijn publiek.

De jaarlijkse concertreizen in diverse Europese landen, zoals Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Polen, Portugal en Spanje maken dat INSO reeds een plek verworven heeft binnen de internationale podia.

Enthousiaste musici, creatief op zoek naar nieuwe wegen en vormen binnen de klassieke muziek.

Samenwerking met wereldberoemde musici en dirigenten en de 'cross-art' aanpak maken hen tot een aanrader. Onderleiding van de Nederlandse dirigent die hun middels CADENZA . naar Nederland haalt oogsten zij veel succes in 2013 met Astor Piazolla en sinds 2017 jaarlijks met Carmina Burana, het 'Opera Gala' en de Star wars concerten.


Dirigent

Raymond Janssen

Tijdens de afgelopen 14 jaar vonden de Carmina Buranaconcerten, Lord of The Rings, Star Wars, het Verdi en Mozart Requiem onder zijn leiding plaats in alle grote theaters in Nederland, o.a. in het Concertgebouw Amsterdam, de Doelen Rotterdam, MartiniPlaza, de Philharmonie Haarlem en de Vereeniging in Nijmegen.

In 2019 staat opnieuw de Carmina Burana, met zijn koor, orkest en solisten garant voor een uniek concert.

Leuke weetjes over de Carmina Burana en zijn componist

arrow_drop_up arrow_drop_down