Page content

Inner Peace

INNER PEACE

Diximus Andrei Voica

Diximus Andrei Voica vibrafonist

startte zijn pianostudie op 7 jarige leeftijd in zijn geboortestad Sighisoara in Roemenië. Hij raakte geïmponeerd door de rijke klankkleur van de vibrafoon en vertrok op 12 jarige leeftijd naar het conservatorium in Cluj Napoca.

Naast de klassieke opleiding kwam hij in aanraking met jazz en wist al snel de aandacht

Hij behaalde tal van eerste prijzen tijdens nationale en internationale muziekconcoursen.

Andrei heeft inmiddels al meerdere composities voor diverse bezettingen op zijn naam staan. In november 2015 was de première van zijn compositie, uitgevoerd met The New Romanian Symphony Orchestra & Choir in het Concertgebouw in Amsterdam, dat een groot succes werd.

In samenwerking met Cadenza European Art Productions zal Andrei in de inspirerende ambiance van Kasteel Vaeshartelt zijn nieuwste compositie “Inner Peace” laten horen. Hij voert u mee op de verfijnde klanken van de vibrafoon te midden van de natuur naar innerlijke vrede in een harmonieuze sfeer.

Zondag 16 oktober 16.00 uur

Buitenplaats Vaeshartelt Maastricht

meer informatie en Tickets

www.diximus.eu

Inner Peace

Diximus Andrei Voica

Inner Peace

Column Content.

Zondag 16 oktober 16.00 uur

Buitenplaats Vaeshartelt Maastricht

meer informatie en Tickets

www.diximus.eu

Zondag 16 oktober 16.00 uur

Buitenplaats Vaeshartelt Maastricht

meer informatie en Tickets

www.diximus.eu

DIXIMUS

Vibrafoon

DIXIMUS

Zondag 16 oktober 16.00 uur

Buitenplaats Vaeshartelt Maastricht

meer informatie en Tickets

www.diximus.eu

Concerten

2007-2016

De mooiste concerten op de mooiste locaties in Nederland. Onderstaand een klein overzicht van onze muzikale hoogtepunten van 2007 tot 2016

Christmas Dreams from Vienna

Concertgebouw Amsterdam

2014

Christmas Dreams from Vienna

Weense kerst

Met alweer de zevende editie van de Ave Maria Kerstconcerten brengt The New Romanian Chamber Orchestra & Choir, samen met topsolisten Aura Twaroska en Elisabeta Marin, met het concert Christmas Dreams from Vienna de Weense kerstsfeer naar Nederland. Wenen, de stad van Johan Strauss, heeft een sprankelende kersttraditie. Zoals het jaarlijks terugkerend kerstgala in het Wiener Konzerthaus, waar de sterren van de Weense Staatsopera optreden als exclusief geschenk aan het Weense publiek. De Weense kerstmarkten, Sachertorte en Mozart maken het kerstgevoel compleet.

Topsolisten

De Roemeense topsolisten van de Weense Staatsopera, mezzosopraan Aura Twarowska en sopraan Elisabeta Marin, hebben een prachtig aandeel tijdens deze kerstconcerten. Evenals de jonge Roemeense vibrafoon virtuoos Diximus Andrei Voica. Zij zullen samen met The New Romanian Chamber Orchestra & Choir olv de Nederlandse dirigent Raymond Janssen een grandioos concert verzorgen. Dit jaar is er gekozen voor het mooiste kerstrepertoire uit Roemenië, en Weense kerstmuziek. Composities van Strauss, Lehár en Robert Stolz zetten vanavond de toon. Maar denkend aan Wenen kan en mag Mozart niet ontbreken. Van hem klinken het bekende Ave verum corpus en het Laudate dominum.

Russische Winters

Kerst concerten 2015

Russische Winters

AVE MARIA KERSTCONCERTEN

Russische winters

Solisten:

Diximus Andrei Voica – Vibrafoon

Alina Todea – Sopraan

Iosip Iulian – Bas

Cosima Rafael Bälean, Duduk

The New Romanian Chamber Orchestra & Choir

o.l.v Raymond Janssen

In december, in de donkere dagen voor Kerstmis, kunt u weer ten volle genieten van de prachtige klanken van The New Romanian Chamber Orchestra & Choir met de bijzondere vertolking van de mooiste kerstliederen en Christmas Carols onder leiding van dirigent Raymond Janssen.

Dit jaar staan de “Ave Maria kerstconcerten” in het teken van de Russische winters, waarbij u zich mag laten meevoeren dwars door de ruige steppen, over de koude besneeuwde vlakten, luisterend naar de klanken van de muziek die u meenemen op reis naar warme sferen.

De weidsheid van het Russische landschap krijgt door de onvermijdelijke sneeuw een apart karakter. Kerken en kloosters zien er onder een witte laag ineens heel anders uit. De aanloop naar kerstmis is voor iedereen een tot inkeer stemmende periode. In de fraaie kerken roepen de veelvuldige diensten een mysterieuze sfeer op en een vreugde om het samenzijn.

Russische winters, zo sterk belicht in de literatuur van Tsjechov, Dostojevski, Tolstoi en vele andere grote schrijvers. Het is dit jaar precies 50 jaar geleden dan de film Dr. Zhivago uitkwam en voor velen van u spreekt dit romantisch drama nog sterk tot de verbeelding, waarbij Lara’s song menigeen zo weet te ontroeren. De Russische winters worden tot uiting gebracht in de prachtige composities van o.a. Rachmaninov, die vele genres heeft beoefend en als componist voortzetter was van de Russische romantiek. Tsjaikovski, geliefd door de aangename orkestratie en de rijkdom aan melodieën.

Op deze avonden laten wij u genieten en ervaart u de Russische sfeer waar het haardvuur en de kaarsen branden, de fles wodka en de glaasjes klaar staan en waar de warme diepe stemmen klinken in een bijzondere koor en orkest uitvoering.

Na het grote succes van de “Ave Maria kerstconcerten” zal The New Romanian Chamber Orchestra & Choir onder leiding van Raymond Janssen u ook tijdens deze concerten weer weten te beroeren met zijn bijzondere uitvoeringen van de mooiste kerst­muziek, bijzondere kerstliederen en de zeer ontroerende Christmas Carols. Nieuw te beluisteren is “The Lonely Shepherd” deze in een nieuw arrangement speciaal voor deze concerten geschreven. Het exotische instrument de “Duduk” met zijn melancholische en sonore klank zal u verrassen in samenspel met koor, orkest en solisten. De bas Iosip Iulian zal met zijn rijke basstem uitmunten in de bekende Russische kerstliederen, samen met de voor u reeds bekende sopraan Alina Todea. In navolging van de concerten onder de titel “Ave Maria kerstconcerten” zal zij twee bekende Ave Maria’s die jaarlijks zo ontroeren opnieuw in haar repertoire opnemen.

Velen van u hebben deze kerstconcerten inmiddels al ontdekt en ook nu is dirigent Raymond Janssen er weer in geslaagd een mooi programma samen te stellen en ten gehore te brengen in de ambiance van de meest sfeervolle kerken, kathedralen en basilieken in Nederland, waar koor en orkest zo mooi tot zijn recht komen.

Met groot enthousiasme verwelkomen wij u, net als andere jaren, in o.a. De Westerkerk in hartje Amsterdam op 17 en 18 december, waar klank en sfeer samenvallen en het publiek met warme gevoelens van saamhorigheid na het concert naar huis gaat. Ook de Basiliek van Oudenbosch staat traditiegetrouw bekend als één van de meest bezochte kerstconcertlocaties, die u niet mag missen. Op zaterdagavond 19 december kunt u daar van The New Romanian Chamber Orchestra & Choir genieten, waarbij u in een mystieke sfeer wordt uitgenodigd voor een samenzang. Apeldoorn, Leiden, Nijmegen en nog vele andere locaties behoren tot de mogelijkheden,

Carmina Burana 2015

Concertgebouw Amsterdam

Carmina Burana 2015

CARMINA BURANA

The New Romanian Symphonie Orchestra

olv Raymond Janssen

Solisten: Mariana Bulicanu – sopraan, Valentin Roceveanu – tenor, Iordache basilic – bariton,

Locaties: o.a. Doelen Rotterdam, Concertgebouw Amsterdam, Theater de Lievekamp Oss, De Vereeniging Nijmegen, Koningin Elisabeth zaal Antwerpen, Anton Philipszaal Den Haag,Grotekerk Apeldoorn, Filarmonie Haarlem, Concerthall Luxemburg etc…………

In november 2015 beluisterde u opnieuw Carmina Burana met The New Romanian Symphonie Orchestra in Concertgebouw Amsterdam, Apeldoorn Oudenbosch en Nijmegen.

Carl Orffs Carmina Burana mag het meest populaire symfonisch koorwerk genoemd worden en weet het publiek steeds weer opnieuw te fascineren, zowel muzikaal als inhoudelijk. De thema’s Lente, Zomer, de Herberg en de Liefde worden omlijst door de hymne aan Fortuna, de godin van het (nood)lot. Cadenza brengt dit fascinerende koorwerk dat geen verdere uitleg nodig heeft elke twee jaar succesvol naar Nederland en België uitgevoerd door The New Romanian Symphonic Orchestra & Choir

Gail Gilmore

FROM AFRICA TO AMERICA –

FROM SPIRITUAL TO JAZZ

Gail Gilmore

FROM AFRICA TO AMERICA – FROM SPIRITUAL TO JAZZ

De geschiedenis van de slavernij en de daaruit voortgekomen muziek. Gail Gilmore is uw gids door dit epos van de slavernij en vertolkt daarbij Spirituals & Gospels terwijl zij tevens vertelt over de oorsprong van deze muziek (haar muziek) vol ritme, melodie en emotie. In het tweede deel laat Gail horen hoe de Gospels en Sprituals hun weg hebben gevonden via Gershwin naar de hedendaagse muziek en Jazz.

Gail Gilmore is een gevierd operazangeres. Ze heeft haar grote populariteit vergaard door haar vele optredens in de grote operahuizen over de hele wereld, zoals La Scala, Metropolitan opera New York, Oper Frankfurt en Staats Theater München.

Door haar roots heeft zij naast de opera een speciale band met de Gospels & Spirituals weten te behouden.

Haar vertolkingen zijn uniek. Haar succes is mede te danken aan haar charismatische en hartverwarmende persoonlijkheid waar ze tijdens veelvuldige optredens in Amerikaanse en Duitse televisieshows haar publiek weet te betoveren. In deze voorstelling zingt en vertelt zij over de slavernij en de betekenis van deze muziek in al zijn variëteit en stijlen. Zowel zichzelf begeleidend aan de vleugel als met haar pianist. Een geografische tijdreis waarbij soulmuziek, Ragtime en Blues niet ontbreken.

Lord of The Rings

De originele soundtrack van de “The Lord of the Rings”

Lord of The Rings

9 november 2015 Concertgebouw Amsterdam

Het grote symfoniespektakel

The Lord of the Rings, rechtstreeks uit Midden-aarde!

De originele soundtrack van de “The Lord of the Rings” van HOWARD SHORE

The New Romanian Symphony Orchestra & Choir

o.l.v. Raymond Janssen

In de ban van de ring!

3 Oscars, 2 Grammies en 2 Golden Globes, dat waren de opvallende onderscheidingen voor de fenomenale soundtracks van de filmtrilogie ‘Lord of the Rings’ van de Amerikaanse componist Howard Shore. Het is hem gelukt om de adembenemende filmbeelden op een indrukwekkende manier te begeleiden. De Engelse zender Classic FM riep de soundtracks twee jaar achter elkaar uit tot ‘beste filmmuziek aller tijden’. Door dit enorme succes kwam Shore op het idee om zijn muziek over de hele wereld live aan een groot publiek te presenteren.

Deze symfonie combineert de soundtracks van de drie films tot een stralend geheel en neemt de luisteraar mee naar de fantastische wereld van elfen, hobbits, tovenaars en orks. Hij spreekt een heel nieuw publiek aan en roept een panorama aan gevoelens op die je pal in je hart raken, zoals liefde, pijn, woede en vrolijkheid. De nu eens explosieve, dan weer verheven en in elk geval vaak transcendente muziek wekt heel het fantastische universum van J.R.R. Tolkien met een schijnbaar gemak tot leven. Alleen al door de melodieën en klankkleuren vertelt de symfonie de geschiedenis van Midden-aarde en maakt hij het epos over moed, vriendschap en eer tot een intense ervaring.

Het orkest speelt gedurende de hele symfonie de rol van de belangrijkste verhalenverteller, terwijl het koor ingezet wordt om de belangrijkste vertelmomenten met zang te verduidelijken. Om het mythische karakter van het hele stuk te onderstrepen wordt in enkele koorgedeelten gebruikgemaakt van de door Tolkien ontwikkelde mythische ‘elfentaal’. Shore werd door deze fictieve taal uit de negentiende eeuw en door hun bijzondere klank geïnspireerd om voor een deel traditionele instrumenten te gebruiken, waardoor de al door de taal gecreëerde bijzondere sfeer muzikaal onderstreept wordt.

Dit grootse muzikale spektakel leidt tot een fantastische voorstelling, regelrecht uit Midden-aarde. Meer dan 200 medewerkers brengen deze unieke inspiratie van Shore op het toneel tot leven en bieden u zo een fantastische en onvergetelijke ervaring! Het publiek verlaat de zaal in de wetenschap, iets geweldigs meegemaakt te hebben.

In de pers:

Howard Shores ‘In de ban van de ring soundtrack live’ is niet meer weg te denken – de kracht van de door Shore gekozen motieven is tijdloos.

– The Sun

Met zijn soundtracks leidt Howard Shore het orkest naar muzikale en creatieve hoogtepunten.

– The Dominion Tribune

KUMKA

THE “TRANSYLVANIAN PERCUSSION ENSEMBLE”.

A Journey of Rhythm.

KUMKA

KUMKA

THE “TRANSYLVANIAN PERCUSSION ENSEMBLE”.

A Journey of Rhythm.

Kumka,een wervelend concert met een jong percussie ensemble dat alle facetten van ritme zal laten horen. Zowel meeslepend als verfijnd.

Een muzikale reis met latijns-Amerikaanse muziek, Jazz en Folkmusic uit zowel Roemenië, Brazilië als de Verenigde Staten. De Jazz zangeres Daniela Tulai Depner zingt begeleid door de diverse percussie instrumenten ook in The Romanian Rhapsody. Een muzikale collage vol ritme en melancholie.

The Transylvanian Percussion Ensemble zal u ook op een verrassende wijze laten kennis maken met de ongekende mogelijkheden van de diverse instrumenten die zij bespelen. Tevens zal Solomon Brezoi fascineren in zijn boeiende act met “The God of the Drums”.

De vibrafoon en marimbaspeler Andreï Voica die reeds vorig jaar in Nederland zijn successen wist te behalen in o.a. het Concertgebouw Amsterdam zal in dit ensemble opnieuw fascineren en ook een eigen compositie ten gehore brengen.

Met Kumka,een opzwepende Bulgaarse dans wordt het programma afgesloten.

Diximus Andreï Voica

Solomon Brezoi

Szekeres Ferencz

Dorin Pop

Daniela Tulai Depner – Vocal

VerdiRequiem

New Romanian Symphony Orchestra & Choir

olv Raymond Janssen

VerdiRequiem

Verdi

Requiem

2007-2008-2009-2010-2011

Locaties:

o.a. Koningin Elisabeth zaal Antwerpen, Basiliek Meerssen, Brugge schouwburg, Koepelkerk Maastricht, O.L.Vrouwe kerk Helmond, Medio Rhein Bergheim, Timisoara, ATRIUM- Den Haag – Westerkerk Amsterdam.

Solisten tijdens de diverse uitvoeringen:

Yvonne Frazier – sopraan

Marianna Colpos – sopraan

Ludmilla Javchuk – sopraan

Gail Gilmore– mezzosopraan

Lucia Papa – mezzosopraan

Roman Trochymuk – tenor

Sorin Draniceanu – bas

New Romanian Symphony Orchestra & Choir

olv Raymond Janssen

Guiseppe Verdi

Nadat Verdi 1871 met “Aida” een doorslag gevend succes behaalde, componeerde hij in 1874 zijn “Messa da requiem” als zijn voorlopig laatste werk. De kleurrijke harmonische structuur en de fijnheden van de orkestrale klankimpressies herinneren aan “Aida”. De vrijheid en de vanuit de tekst ontstane vorm duiden al op “Othello” Het Verdi requiem behoort tot de meest beduidende klassieke werken en mag Verdi’s mooiste opera worden genoemd.

Matthäus Passion

2012

Matthäus Passion

Matthäus Passion

The New Romanian Chamber Orchestra & Choir,

olv Raymond Janssen.

Locaties: o.a. Concertgebouw Amsterdam, de Pieterskerk in Leiden en de Grote kerk in Alkmaar, Gouda, Hoorn en Zaandam, St. Gerlachuskerk Houthem St.Gerlach.

Solisten:

Alina Todea, Natalya datszko, Daniel Zah,

De Matthäus Passion staat bekend als de grootste muzikale schepping aller tijden. In 2010 vond naast de uitvoeringen in o.a. het concertgebouw Amsterdam, de Pieterskerk in Leiden en de Grote kerk in Alkmaar, Gouda, Hoorn en Zaandam, zal ook een uitvoering plaatsvinden in de monumentale St. Gerlachuskerk in Houthem St.Gerlach. Johann Sebastian Bach was een meester in het maken van beeldende composities en ontleende de teksten voor deze Passion regelrecht uit de Bijbel. Geen enkel land ter wereld kan terugblikken op een zo lange en gedegen traditie met de uitvoering van Bach’s Matthäus Passion als Nederland. U als luisteraar bent met de diverse uitvoeringen en uitvoeringsstijlen door de jaren heen meegegroeid. Te beginnen met de grootse en romantische benadering door Mengelberg, de toenmalige dirigent van het Concertgebouworkest, die dit meesterwerk in het Concertgebouw Amsterdam na lange tijd in 1939 op Palmzondag weer ten uitvoer bracht. Hij bracht de Matthäus Passion, zoals toen gebruikelijk, met grote koren en een immense orkestbezetting. Tevens verkorte hij de Matthäus Passion door het weglaten van enkele delen zoals Felix Mendelssohn al had gedaan toen hij de Matthäus in 1841, na in de vergetelheid te zijn geraakt, weer op het repertoire zette. Door de jaren heen volgden diverse uitvoeringen zoekend naar een meer historische benadering, waarbij veelvuldig gebruik werd gemaakt van authentieke instrumenten en een kleine bijna solistische koorbezetting. De Matthaüs Passion vertelt ons het lijdensverhaal van Christus doorweven met mystiek en symboliek. Een menselijk verhaal dat ons tijdloos blijft boeien en fascineren en mag een monument in de muziekliteratuur worden genoemd. Op veler verzoek hebben wij nu gekozen voor een uitvoering met hoogtepunten uit dit monumentale werk. De aria’s, choralen en koren worden ten gehore gebracht door The New Romanian Chamber Orchestra and Choir. Dit orkest is samengesteld uit musici van de Staats-Filharmonie Banatul Timisoara. Een Roemeens orkest gelegen in de regio Banat vlakbij de Oostenrijks, Hongaarse grens dat eveneens kan terugblikken op een lange traditie met uitvoeringen van de Matthäus Passion, waaronder succesvolle optredens in Wenen, Barcelona, Madrid en in meerdere grote steden in Frankrijk met diverse dirigenten en solisten.

Diximus Roots

DIXIMUS VOICA

Diximus Roots

ROOTS NIEUWE CD VAN DIXIMUS VOICA

De Wereld premiere van de nieuwe compositie “HOMELAND”in het Concertgebouw Amsterdam was een groot succes tijdens de Carmina Burana concerten in het Concertgebouw.

De jonge exceptioneel begaafde componist en vibrafoon speler DIXIMUS ANDREÏ VOICA betoverde het publiek met deze nieuwe compositie voor koor, orkest en vibrafoon. Doorspekt met Roemeense folklore en een hang naar esoterische klankkleuren werd deze compositie het hoogtepunt van het programma voor de pauze. De vele enthousiaste reacties uit het publiek hebben ons doen besluiten vast de nieuwe CD met eigen composities van Diximus Adreï Voica aan te kondigen en van harte aanbevelen !

MozartRequiem

New Romanian Symphony Orchestra & Choir,

MozartRequiem

Mozart Requiem

New Romanian Symphonic Orchestra & Choir, State Filarmonic Timisoara olv Raymond Janssen

2008 – 2009 – 2010 – 2011

Locaties:

o.a. O.L.V Basiliek Maastricht, Kathedraal Breda, Rothem – Meerssen.

Solisten:

Michaela Stanciu, Natalya datszko, Roman Trochymuk, Vasyl Ponayda, Sorin Draniceanu, Mihai

TV reportage 2014

Reportage gemaakt door de Roemeense TV

Kerstconcerten 2014

TV reportage 2014

Christmas Dreams from Vienna

Twee absolute Prima Donna’s van de Weense Staatsopera zetten de “toon” tijdens de Ave Maria Kerstconcerten 2014 met als titel ‘ Christmas Dreams from Vienna “Aura Twarowska en Elisabeta Marin brengen de Weense kerstsfeer naar Nederland.

De Nederlandse dirigent en pianist Raymond Janssen die middels Cadenza European Art Productions al zeven jaar een stempel drukt op zowel de programmering als de kwaliteit van de Ave Maria kerstconcerten wil dit jaar het publiek iets bijzonders aanbieden.

“Als primeur in Nederland” zullen twee topsolisten van de prestigieuze Weense Staatsopera tijdens de Ave Maria kerstconcerten optreden. Samen met The New Romanian Chamber Orchestra & Choir kunt u hun beluisteren op de meest sfeervolle locaties, de mooie kerken en kathedralen die Nederland rijk is. Dit jaar kunt u het kerstconcert ook voor het eerst bezoeken in het Concertgebouw Amsterdam naast de traditionele Westerkerk.

De sopraan Elisabeta Marin treed voor het eerst op in Nederland en ziet deze concertreeks als een mooie entree samen met de musici uit haar geboorteland “The New Romanian Chamber Orchestra & Choir” die al een uitstekende reputatie in Nederland wisten op te bouwen. Daarnaast hebben ook het programma en de opzet van de concerten haar snel weten over te halen om voor deze speciale concerten naar Nederland te komen.

Zingen is voor Elisabeta als ademhalen, het creëren van atmosfeer en binding met het publiek hebben haar hoogste prioriteit. Met haar prachtige sopraanstem laat zij het denken ophouden en de muziek van ziel tot ziel spreken met ruimte voor uitbundigheid.

De mezzosopraan Aura Twarowska heeft zich in het verleden al vaker in Nederland laten horen, zowel in het Concertgebouw Amsterdam met het Verdi Requiem als tijdens de Westerkerk zomerconcerten vorig jaar. Aura Twarowska komt graag naar Nederland vanwege het warme en enthousiaste publiek en haar inmiddels favoriete Westerkerk waar zij bijzonder graag optreedt vanwege de sfeer.

Het zullen bijzondere kerstconcerten worden met niet alleen kerstmuziek maar ook Weense muziek zoals jaarlijks tijdens de kerstconcerten in de Staatsopera Wenen en in de Stephansdom te horen is. Het “Ave Maria” van Robert Stolz en composities van Lehar, Strauss en Kalman zullen dan ook zeker niet ontbreken. Ook favoriete aria’s en de mooiste duetten uit het opera-repertoire, passend binnen de kersttijd, begeleid door “The new Romanian Chamber Orchestra & Choir” onder leiding van Raymond Janssen zijn te beluisteren.

Romanian Rhapsody

G.Enescu

The New Romanian Symphony Orchestra

Romanian Rhapsody

The New Romanian Symphony Orchestra

olv Raymond Janssen

november 2015

Queen Experience

2011

The New Romanian Symphony Orchestra

Queen Experience

New Romanian Symphonic Orchestra & Choir,

olv Raymond Janssen

Locatie Gelredome – Arnhem

Cadenza European Art Productions nam deel aan de finale van The Queen experience in het Gelredome te Arnhem met 33.000 toeschouwers.

The Queen Experience, GelreDome Arnhem, 18 november 2011 In het GelreDome in Arnhem vindt op vrijdag 18 november 2011 The Queen Experience plaats, een groots eerbetoon aan Queen, maar vooral aan hun zanger en boegbeeld Freddy Mercury, in november 1991 in Londen overleden aan de gevolgen van Aids. Twintig jaar na dato een ode door Joseph Clark & Band & Wibi Soerjadi onder begeleiding van het New Romanian Symphonic Orchestra & Choir, olv Raymond Janssen. In samenwerking met STOP AIDS NOW! werden er rondom The Queen Experience verschillende inzamelingsacties georganiseerd.

LVIV String orchestra

SUMMER CONCERT

Westerkerk Zomerconcerten

LVIV String orchestra

SUMMER CONCERT

LVIV String orchestra

olv Raymond Janssen

Solisten:

Eugen.Kruk, Maria.Tkachyk, Roman.Yusipey

Uw mooiste zomeravondmuziek bij elkaar gebracht in één programma. De ambiance van de Westerkerk in hartje Amsterdam zal deze klassieke hoogtepunten uit het zomerrepertoire vervolmaken.

Mozart’s “Eine Kleine Nachtmusik” is de opmaat tot een gevarieerd en licht klassiek programma in uiteenlopende en verrassende stijlen. Rossini’s sonate voor strijkers en delen uit “souvenir de Florence” brengen op virtuoze wijze de luchtige Italiaanse zomer naar Amsterdam.

WESTERKERK ZOMERCONCERTEN 2013

LVIV string-orchestra

Vier Jaargetijden

Vivaldi-Piazzolla

Westerkerk zomerconcerten 2013

LVIV string-orchestra

Vivaldi – Piazzolla

LVIV string-orchestra

solisten: E.Kruk, M.Tkachyk ,R.Yusipey

olv, Raymond Janssen

Passie is de verbindende factor tussen Vivaldi’s Vier jaargetijden en de Vier jaargetijden van tango grootmeester Astor Piazzolla die met gevoel voor dramatiek en melancholie de cyclus “Las quatros estaciones porteñas” schreef als een hommage aan Vivaldi.

Deze compositie bestaat, net als bij Vivaldi, uit vier delen de zogenaamde porteñas. Een porteño is een havenbewoner van Buenos Aires, die vanwege zijn buitenleven de seizoenen in al hun heftigheid meemaakt.

Geen enkel werk uit de klassieke muziek geniet meer populariteit dan De vier Jaargetijden van Vivaldi. De dansende melodieën en temperamenten die naar voren komen, uiten de lichtheid die past in het 17e eeuwse Venetië.

Niets kan meer met Vivaldi contrasteren dan de zoete thema’s en vervolgens het brute ritmisch en passioneel geweld dat Piazzolla ons laat horen. Zijn muziek schildert het Buenos Aires van de jaren 60.

Uit onvrede met de traditionele tango, die volgens Astor Piazzolla aan muzikale armoede leed, ging hij zich steeds meer in klassieke muziek verdiepen. Zo creëerde hij eigenzinnige tangomuziek met elementen uit de jazz, Zuid-Amerikaanse volksmuziek en hedendaagse muziek. Het werd de basis voor een stijl die later tango nuevo genoemd werd. Door Piazzolla’s vernieuwende aanpak werd deze tango niet alleen gespeeld in de louche bars van Buenos Aires, maar ook in concertzalen.

WESTERKERK ZOMERCONCERTEN 2013

Romanian Rhapsody

G.Enescu

The New Romanian Symphony Orchestra

Romanian Rhapsody

The New Romanian Symphony Orchestra

olv Raymond Janssen

november 2015

Contact

Keep In Touch

info@cadenza-productions.nl

www.cadenza-productions.nl

www.Raymond-janssen.com

Music Is A ReligionMusic can change the world because it can change people.Where words fail, music speaks.Without music, life would be a mistake.Music is a higher revelation than all wisdom and philosophy.

Newsletter sign up

Email *

background: rgba(255, 255, 255, 0.73);