STAR WARS SUITE 2021

John Williams


Concertgebouw Amsterdam, De Doelen in Rotterdam, MartiniPlaza in Groningen en het World Forum Theater in Den Haag.

carmina burana benefietconcert eindhoven

De muziek van Star Wars tijdens een unieke concertreeks in Nederland. 


Het International Symphony Orchestra INSO uit Lviv vertolkt onder leiding van dirigent Raymond Janssen de wereldberoemde soundtracks uit de Star Wars films. 


Heroïsche en explosieve delen worden afgewisseld met verheven en verassende muziek.
The Star Wars Suites is in november onder meer te beluisteren in het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen in Rotterdam, MartiniPlaza in Groningen en het World Forum Theater in Den Haag.

Ze worden daarbij ondersteund door The National Choir of Ukraine "DUMKA" en combineren de nummers tot een stralend geheel.


Beste filmmuziek aller tijden

The Star Wars Suites is een groots en meeslepend muzikaal spektakel dat nooit eerder live in Nederland opgevoerd is. Niet voor niets zijn de fenomenale partituur en de soundtracks van Star Wars uitgeroepen tot ‘beste filmmuziek aller tijden’. De muziek is gecomponeerd door John Williams en spreken zowel liefhebbers van klassieke muziek als fans van de films aan. 

De partituur vormt een integraal onderdeel van het succes van Star Wars. Williams is dan ook zonder twijfel de grootste Amerikaanse filmcomponist ooit. Star Wars betekende zijn doorbraak. De symfonische muziek uit de film werd direct legendarisch. 

In een tijd – eind jaren zeventig - waarin synthesizers in opkomst waren, liet Williams zich inspireren door componisten uit de jaren dertig. De beroemde Imperial March is daar het bekendste voorbeeld van. Een welhaast iconisch symfonisch stuk dat versterkt wordt door spectaculaire koor elementen. Het contrasteert perfect met de moderne high tech elementen uit de film.

 De Star Wars films behoren tot de grootste kassuccessen van de 20ste eeuw. Het is Williams gelukt om de adembenemende beelden op een indrukwekkende manier muzikaal te begeleiden. Het succes van Star Wars motiveerde hem om de filmmuziek ook live aan een groot en wereldwijd publiek te presenteren.

Programma

Hans Zimmer Gladiator suite

John Williams Jaws The main theme

John Williams Dry your tears africa

Hans Zimmer The Dark Knight Rises (Main Theme)

John Williams Schindlers list

Danny Elfman Music From Spider-Man

Vangelis 1492: Conquest of Paradise (1992)

Pauze

Imperial March

Star Wars Main Title Theme

Anakin's Theme

Duel Of The Fates

Luke and Leia

The Asteroid field

Love Theme

Cantina Band

Princess Leia's Theme

The Flag Parade

Yoda's Theme

Battle of The Heroes

Throne Room & End Title

Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Verhalen uit de Star Wars films

The Star Wars Suites is een onvergetelijke muzikale reis langs de hoogtepunten uit de films. Luisteraars worden meegevoerd naar tot de verbeelding sprekende verhalen van onder meer The Duel of Fates, Luke & Leia, The Imperial March en The Throne Room. Het concert is echter bovenal een spectaculaire muzikale reis vol emotie die het publiek in vervoering brengt. De bijzondere melodieën en klankkleuren maken de symfonie tot een intense luisterervaring. De uitvoering is dan ook perfect. In navolging op de zeer succesvolle Lord of the Rings concerten en de befaamde Carmina Burana, wordt ook The Star Wars Suites uitgevoerd door The International Symphony Orchestra INSO uit Lviv en The New Romanian Symphonic Choir. Beide gezelschappen komen speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland in de grootste bezetting ooit en bestaan uit louter gepassioneerde top musici. Onder leiding van Raymond Janssen spelen ze de sterren van de hemel. Samen staan ze garant voor een ongeëvenaarde beleving die het publiek niet snel vergeet. 

Over Star Wars

De films zijn legendarisch en hebben een iconische status bereikt. Star Wars is gecreëerd door de Amerikaan George Lucas.

De eerste film van zijn hand ging in 1977 in première en werd ook door hemzelf geregisseerd. Zijn verhaal over verborgen sterrenstelsels en buitenaardse oorlogen tussen goed en kwaad, met het lichtzwaard als belangrijkste wapen, groeide uit tot een fenomeen en kreeg miljoenen fans die trouw de strijd tussen de Jedi (het goede) en de Sith (het kwaad) volgen.

Uiteindelijk verschenen er 10 films die bekroond werden met meerdere Oscars.

Muziek vormt een belangrijk onderdeel van het succes. De partituur werd geschreven door de Amerikaanse componist John Williams. Hij creëerde een perfecte symbiose tussen muziek en beeld. Star Wars bezorgde Williams wereldfaam. Zijn carrière werd in één klap tot grote hoogte gelanceerd.

Naast Star Wars tekende hij onder meer voor de muziek van Jurassic Park, Saving Private Ryan, Harry Potter en War Horse. Met 51 Academy Award nominaties is Williams samen met Walt Disney de meest genomineerde componist in de filmindustrie. In 2018 kan het Nederlandse publiek zelf de kracht en impact van zijn muziek ervaren tijdens The Star Wars Suites. 

Carl Orff - Carl Orff

The National Choir of Ukraine "DUMKA"

The National Choir of Oekraine DUMKA is opgericht in 1919 en viert dit jaar haar 100 jarig bestaan. 

Binnen deze 100 jarige traditie hebben diverse dirigenten zoals Nestor Horodovenko, Oleksandr Soroka, Pavlo Muravskyi en Mykhaylo Krechko hun stempel gedrukt op traditionele uitvoeringswijzen en cultuur. 

Sinds 1984 staat het koor onderleiding van de prominente Oekrainse dirigent Yevhen Savchuk. Savchuk leidde het koor naar internationale bekendheid. Het repertoire omvat composities van Renaissance tot hedendaagse muziek zowel in a’capella stijl als in vocaal symfonische werken. De grootste kracht heeft het koor in het romantische en hedendaagse repertoire. De klankkleur, de enorme dynamiek en expressie maken het koor tot een van beste in Europa. Vele CD opname’s en internationale concertreizen naar o.a. Italië, Polen, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Nederland, getuigen hiervan.

Dumka heeft eveneens een groot aantal prèmieres op haar naam staan waaronder Sylvestrov’s “Diptych” en het “Requiem for Laryssa”, Stankovych’s “Babyn Yar”, “Requiem”, “Legend about Prince Ihor’s Campaign”, Laniuk’s “Palimpsests”,

Dumka nam 28 CD’s op die wereldwijd op de markt verschenen.

Het orkest van de Carmina Burana

Het Orkest

International Symphony Orchestra 

INSO-Lviv

is een jong en succesvol orkest. Met flair, elan en esprit verovert dit jonge orkest het hart van zijn publiek.

De jaarlijkse concertreizen in Europese landen, zoals Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Polen, Portugal en Spanje maken dat INSO reeds een plek verworven heeft binnen de internationale podia.

Enthousiaste musici, creatief opzoek naar nieuwe wegen en vormen binnen de klassieke muziek.

Samenwerking met wereldberoemde musici en dirigenten en de 'cross-art' aanpak maken hun tot een 'aanrader'. Lees meer


Dirigent Raymond Janssen

Dirigent Raymond JanssenOver Raymond Janssen

Initiatiefnemer van The Star Wars Suites in Nederland is componist, pianist en dirigent Raymond Janssen. Hij is geen vreemde in de wereld van klassieke muziek en heeft zijn sporen verdiend als het gaat om originele en kwalitatief hoogstaande concerten. Raymond Janssen is vooral een specialist op het gebied van Oost-Europese top musici. Hij slaagt er telkens weer in om complete symfonie orkesten en koren in spectaculaire bezetting naar onder meer Nederland, Duitsland, Italië en België te halen. Janssen maakt jaarlijks furore met kerstconcerten, is bekend door begenadigde uitvoeringen van de Matthäus Passion maar draait tegelijkertijd zijn hand niet om voor vernieuwende projecten. In 2011 schitterde hij bijvoorbeeld met koor en groot orkest tijdens de Queen Experience in het Gelredome en hij vertaalde de epische muziek van The Lord of the Rings trilogie naar een spectaculaire concertreeks. Janssen oogst al jaren sinds jaren veel lof met zijn uitvoering van de Carmina Burana in uitverkochte zalen. In 2018 maakt hij een tournee met The Star Wars Suites. Een primeur voor Nederland. 

Bestel hier uw tickets voor STAR WARS