Page content

article content

Yamaha vleugel C6 te koop – gebruikt

yamaha vleugel c6 te koopDe Yamaha vleugel C6  te koop aangeboden is een bijzonder mooi exemplaar door mij in 1994 uitgezocht bij de Yamaha dealer in Utrecht. Het criterium was een mooie zingende toon en die heeft hij nog steeds! De Yamaha C6 is gebruikt voor liedbegeleiding en kamermuziek en niet voor excessief studeren. Daardoor verkeert deze C6 vleugel in een perfecte staat wat betreft de klank zowel mechanisch als optisch.

 

 

Het instrument is in de laatste 12 jaar nauwelijks bespeeld maar is steeds goed onderhouden met minimaal drie stembeurten per jaar. Alle onderhoud en stemmingen zijn gedaan door de firma Leyser & Hermans in Maastricht waar u inlichtingen over het instrument kunt opvragen.

 

Yamaha vleugel C6 is de mooiste uit de serie

De Yamaha C6 staat bekend als de mooiste Yamaha vleugel! Met een lengte van 2.11 m  heeft deze vleugel door de langere snaar een mooie volle toon. Een vleugellengte die ook Steinway inzet bij hun B vleugels die als het best klinkend worden beschouwd.

Vergelijking van de Yamaha C6 met de Yamaha C5 en C7

In vergelijk met de C6 vleugel heeft de kleinere Yamaha C5 net niet de mooie grote toon en de C7 is net te hard, heeft minder klankschakeringen en wordt na enige tijd scherp in toon.

De C6 wordt door bijna alle pianisten gezien als het fijnste instrument uit de C serie die ook nog goed in een woonkamer, studieruimte of studio past. Zelfs voor een kleine concertzaal is hij door zijn rijkdom aan boventoon bijzonder geschikt.

De Yamaha vleugel C6 als Studio instrument.

Door de beproefde vleugellengte van 2.11 heeft deze vleugel een gelijkmatige en rijke toon van de laagste bas, tot de hoogste tonen in de discant die goed ingezet kan worden voor het maken van studio-opnamen. Afhankelijk van microfoons en positionering van de microfoons zal de C6 een breed spectrum aan klankkleuren laten horen en de bespeler vele mogelijkheden aanreiken om zijn interpretatie goed neer te zetten. Het mechaniek van de Yamaha vleugels is het beste dat een pianist onder zijn vingers kan hebben en wordt zelfs door de vaak veel duurdere concurrenten bij lange na niet geëvenaard.

 

Heeft u belangstelling? Dan kunt u een afspraak maken om het instrument te bespelen.

Tel: 0653413176

 

Vraagprijs : 20.000 euro

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Yamaha vleugel C6 te koop – gebruikt

Plaats een reactie


*


background: rgba(255, 255, 255, 0.73);