Concerten Cadenza European Art productions


2006-2021

raymond janssen dirigent

The Star Wars Suite

2018-2021 Concertgebouw Amsterdam

De Doelen Rotterdam, WF Theater Den Haag, Martini Plaza Groningen.

raymond janssen dirigent

The Harry Potter Symphony

2021 World Forum Theater Den Haagraymond janssen dirigent

The Movie Symphony

2021 World Forum Theater Den Haagraymond janssen dirigent

Plus mini Paasconcert

2021-Voor Plus Magazine


raymond janssen dirigent

Tango Argentino

2019 Concertgebouw Amsterdam, De Doelen, Oudenbosch
raymond janssen dirigent

Classic Christmas 2019

2019 Concertgebouw Amsterdam


Lord of the Rings Cadenza

Lord of The Rings

Concertgebouw Amsterdam

Philarmonie Haarlem

De Vereeniging Nijmegen

Lees verder

CARMINA BURANA

Concertgebouw Amsterdam

Philarmonie Haarlem

Elisabethzaal Antwerpen

Russische Winters

Concertgebouw Amsterdam

Basiliek Oudenbosch

Westerkerk Amsterdam

LEES VERDER

Gershwin Gala

Concertgebouw Amsterdam

De Doelen Rotterdam

MartiniPlaza Groningen

LEES VERDER

KUMKA

De Doelen Rotterdam

Diligentia Den Haag

De Verkadefabriek Den Bosch

LEES VERDER

Mozart requiem

OLV-basiliek Maastricht

Sint-Bartholomeusbasiliek Meerssen


LEES VERDER

CD 'ROOTS'

Diximus Andrei Voica

Vibrafoon 


LEES VERDER

Queen Experience

Gelredome

Arnhem


LEES VERDER

Matthäus Passion

Concertgebouw Amsterdam

Westerkerk Amsterdam


LEES VERDER

Summer concert

Westerkerk Zomerconcerten

INSO-Lviv

A. Piazolla-Tango-The Seasons

LEES VERDER

Gail Gilmore

Westerkerk Zomerconcerten

From Africa to America,

from spiritual to jazz

LEES VERDER

Porgy & Bess

Concertgebouw Amsterdam

De Doelen

MartiniPlaza Groningen

LEES VERDER

Verdi requiem

Elisabethzaal, Antwerpen

Sint-Bartholomeusbasiliek, Meerssen

Atrium, Den Haag

Medio, Rhein

LEES VERDER

Christmas Dreams from Vienna

Concertgebouw Amsterdam

Grote kerk Alkmaar-Stevenskerk Nijmegen-Catharinakerk Eindhoven

LEES VERDER

TV-reportage

The New Romanian Chamber Orchestra & Choir

2014, een sfeerimpressie

LEES VERDER

Download gratis de complete vertaling van Carmina Burana.

Naast deze vertaling ook achtergronden en leuke weetjes over het ontstaan, de historie en de muziek van de Carmina Burana.

Als je je aanmeldt voor de vertaling, dan kom je op onze mailinglijst te staan en ontvang je af en toe mailtjes met nog meer interessante dingen, gratis producten, informatie over onze concerten en kortingen.


50%
Download now

verdi requiem

VERDI REQUIEM

2007-2008-2009-2010-2011-2019

LOCATIES:

o.a. Koningin Elisabethzaal Antwerpen, Basiliek Meerssen, Brugge schouwburg, Koepelkerk Maastricht, O.L.Vrouwekerk Helmond, Medio Rhein Bergheim, Timisoara, ATRIUM - Den Haag – Westerkerk Amsterdam.

SOLISTEN TIJDENS DE DIVERSE UITVOERINGEN:

Yvonne Frazier – sopraan

Marianna Colpos – sopraan

Ludmilla Javchuk – sopraan

Gail Gilmore – mezzosopraan

Lucia Papa – mezzosopraan

Roman Trochymuk – tenor

Sorin Draniceanu – bas

NEW ROMANIAN SYMPHONY ORCHESTRA & CHOIR

O.L.V. RAYMOND JANSSEN

GUISEPPE VERDI

Nadat Verdi 1871 met 'Aida' een doorslaggevend succes behaalde, componeerde hij in 1874 zijn 'Messa da requiem' als zijn voorlopig laatste werk. De kleurrijke harmonische structuur en de fijnheden van de orkestrale klankimpressies herinneren aan 'Aida'. De vrijheid en de vanuit de tekst ontstane vorm duiden al op 'Othello'. Het requiem van Verdi behoort tot de meest beduidende klassieke werken en mag Verdi’s mooiste opera worden genoemd.

Raymond Janssen

LORD OF THE RINGS


9 november 2015 Concertgebouw Amsterdam

HET GROTE SYMFONIESPEKTAKEL

The Lord of the Rings, rechtstreeks uit Midden-aarde!

De originele soundtrack van de 'The Lord of the Rings' van HOWARD SHORE.

The New Romanian Symphony Orchestra & Choir

o.l.v. Raymond Janssen


3 Oscars, 2 Grammies en 2 Golden Globes, dat waren de opvallende onderscheidingen voor de fenomenale soundtracks van de filmtrilogie ‘Lord of the Rings’ van de Amerikaanse componist Howard Shore. Het is hem gelukt om de adembenemende filmbeelden op een indrukwekkende manier te begeleiden. De Engelse zender Classic FM riep de soundtracks twee jaar na elkaar uit tot ‘beste filmmuziek aller tijden’. Door dit enorme succes kwam Shore op het idee om zijn muziek over de hele wereld live aan een groot publiek te presenteren.

Deze symfonie combineert de soundtracks van de drie films tot een stralend geheel en neemt de luisteraar mee naar de fantastische wereld van elfen, hobbits, tovenaars en orks. Hij spreekt een heel nieuw publiek aan en roept een panorama aan gevoelens op die je pal in je hart raken, zoals liefde, pijn, woede en vrolijkheid. De nu eens explosieve, dan weer verheven en in elk geval vaak transcendente muziek wekt heel het fantastische universum van J.R.R. Tolkien met een schijnbaar gemak tot leven. Alleen al door de melodieën en klankkleuren vertelt de symfonie de geschiedenis van Midden-aarde en maakt hij het epos over moed, vriendschap en eer tot een intense ervaring.

Het orkest speelt gedurende de hele symfonie de rol van de belangrijkste verhalenverteller, terwijl het koor ingezet wordt om de belangrijkste vertelmomenten met zang te verduidelijken. Om het mythische karakter van het hele stuk te onderstrepen wordt in enkele koorgedeelten gebruikgemaakt van de door Tolkien ontwikkelde mythische ‘elfentaal’. Shore werd door deze fictieve taal uit de negentiende eeuw en door zijn bijzondere klank geïnspireerd om voor een deel traditionele instrumenten te gebruiken, waardoor de al door de taal gecreëerde bijzondere sfeer muzikaal onderstreept wordt.

Dit grootse muzikale spektakel leidt tot een fantastische voorstelling, regelrecht uit Midden-aarde. Meer dan 200 medewerkers brengen deze unieke inspiratie van Shore op het toneel tot leven en bieden u zo een fantastische en onvergetelijke ervaring! Het publiek verlaat de zaal in de wetenschap iets geweldigs meegemaakt te hebben.

In de pers:

Howard Shores ‘In de ban van de ring soundtrack live’ is niet meer weg te denken – de kracht van de door Shore gekozen motieven is tijdloos.

– The Sun

Met zijn soundtracks leidt Howard Shore het orkest naar muzikale en creatieve hoogtepunten.

– The Dominion Tribune

ave maria kerstconcerten-cadenza-raymond janssen

AVE MARIA KERSTCONCERTEN

RUSSISCHE WINTERS

Solisten:

Diximus Andrei Voica – Vibrafoon

Alina Todea – Sopraan

Iosip Iulian – Bas

Cosima Rafael Bälean, Duduk

The New Romanian Chamber Orchestra & Choir

o.l.v. Raymond Janssen

In december, tijdens de donkere dagen voor Kerstmis, kunt u weer ten volle genieten van de prachtige klanken van The New Romanian Chamber Orchestra & Choir met de bijzondere vertolking van de mooiste kerstliederen en Christmas Carols onder leiding van dirigent Raymond Janssen.

Dit jaar staan de 'Ave Maria Kerstconcerten' in het teken van de Russische winters, waarbij u zich mag laten meevoeren dwars door de ruige steppen, over de koude besneeuwde vlakten, luisterend naar de klanken van de muziek die u meenemen op reis naar warme sferen.

De weidsheid van het Russische landschap krijgt door de onvermijdelijke sneeuw een apart karakter. Kerken en kloosters zien er onder een witte laag ineens heel anders uit. De aanloop naar Kerstmis is voor iedereen een tot inkeer stemmende periode. In de fraaie kerken roepen de veelvuldige diensten een mysterieuze sfeer op en een vreugde over het samenzijn.

Russische winters, zo sterk belicht in de literatuur van Tsjechov, Dostojevski, Tolstoi en vele andere grote schrijvers. Het is dit jaar precies 50 jaar geleden dan de film Dr. Zhivago uitkwam en voor velen van u spreekt dit romantisch drama nog sterk tot de verbeelding, waarbij Lara’s song menigeen weet te ontroeren. De Russische winters worden tot uiting gebracht in de prachtige composities van o.a. Rachmaninov, die vele genres heeft beoefend en als componist voortzetter was van de Russische romantiek. Tsjaikovski, geliefd door de aangename orkestratie en de rijkdom aan melodieën.

Nieuw te beluisteren is 'The Lonely Shepherd', in een nieuw arrangement speciaal voor deze concerten geschreven. Het exotische instrument de 'Duduk' met zijn melancholische en sonore klank zal u verrassen in samenspel met koor, orkest en solisten. 

De bas, Iosip Iulian, zal met zijn rijke basstem uitmunten in de bekende Russische kerstliederen, samen met de voor u reeds bekende sopraan Alina Todea. In navolging van de concerten onder de titel 'Ave Maria Kerstconcerten' zal zij twee bekende Ave Maria’s, die jaarlijks zo ontroeren, opnieuw in haar repertoire opnemen.

cadenza

GERSHWIN GALA 2016

PORGY&BESS - RHAPSODY IN BLUE - AMERICAN IN PARIS

In november 2016 bracht Cadenza op diverse podia het Gershwin Gala in het Concertgebouw Amsterdam op 13-18 en 20 november, De Doelen Rotterdam 14 november, Groningen en Arnhem.

Solisten:

Yvonne Frazier - sopraan

Janice Dixon - sopraan

Derrick Lawrence - bariton

Antonii Baryshevskyi - piano

Uitgevoerd door The New Romanian Symphony Orchestra & Choir onder leiding van 

 Raymond Janssen.

THE “TRANSYLVANIAN PERCUSSION ENSEMBLE”.

KUMKA

HET 'TRANSYLVANIAN PERCUSSION ENSEMBLE'.

November 2015

Locaties: De Doelen Rotterdam, Dilligentia Den Haag, Verkadefabriek Den Bosch.

A Journey of Rhythm

Kumka, een wervelend concert met een jong percussie-ensemble dat alle facetten van ritme zal laten horen. Zowel meeslepend als verfijnd.

Een muzikale reis met Latijns-Amerikaanse muziek, jazz en folkmuziek uit zowel Roemenië, Brazilië als de Verenigde Staten. De jazz-zangeres Daniela Tulai Depner zingt, begeleid door de diverse percussie-instrumenten, ook in 'The Romanian Rhapsody'. Een muzikale collage vol ritme en melancholie.

Het 'Transylvanian Percussion Ensemble' zal u ook op een verrassende wijze laten kennis maken met de ongekende mogelijkheden van de diverse instrumenten die zij bespelen. Tevens zal Solomon Brezoi fascineren in zijn boeiende act met 'The God of the Drums'.

De vibrafoon- en marimbaspeler Andrei Voica, die reeds vorig jaar in Nederland zijn successen wist te behalen in o.a. het Concertgebouw Amsterdam, zal in dit ensemble opnieuw fascineren en ook een eigen compositie ten gehore brengen.

Met Kumka, een opzwepende Bulgaarse dans wordt het programma afgesloten.

Diximus Andrei Voica

Solomon Brezoi - Szekeres Ferencz - Dorin Pop

Daniela Tulai Depner – Vocal


Cadenza Westerkerk zomerconcerten

Gail Gilmore

FROM AFRICA TO AMERICA – FROM SPIRITUAL TO JAZZ

Westerkerk Zomerconcerten 2013

De geschiedenis van de slavernij en de daaruit voortgekomen muziek. Gail Gilmore is uw gids door dit epos van de slavernij en vertolkt daarbij Spirituals & Gospels terwijl zij tevens vertelt over de oorsprong van deze muziek (haar muziek) vol ritme, melodie en emotie. In het tweede deel laat Gail horen hoe de Gospels en Sprituals hun weg hebben gevonden via Gershwin naar de hedendaagse muziek en jazz.

Gail Gilmore is een gevierde operazangeres. Ze heeft haar grote populariteit vergaard door haar vele optredens in de grote operahuizen over de hele wereld, zoals La Scala, Metropolitan opera New York, Oper Frankfurt en Staats Theater München.

Door haar roots heeft zij naast de opera een speciale band met de Gospels & Spirituals weten te behouden.

Haar vertolkingen zijn uniek. Haar succes is mede te danken aan haar charismatische en hartverwarmende persoonlijkheid waarmee ze tijdens veelvuldige optredens in Amerikaanse en Duitse televisieshows haar publiek weet te betoveren. In deze voorstelling zingt en vertelt zij over de slavernij en de betekenis van deze muziek in al zijn variëteit en stijlen, zowel zichzelf begeleidend aan de vleugel als met haar pianist. Een geografische tijdreis waarbij soulmuziek, ragtime en blues niet ontbreken.

Roots cd cadenza

ROOTS 

NIEUWE CD VAN DIXIMUS VOICA

2015

De wereldpremiere van de nieuwe compositie 'HOMELAND' in het Concertgebouw Amsterdam was een groot succes tijdens de Carmina Buranaconcerten in het Concertgebouw.

De jonge, exceptioneel begaafde componist en vibrafoonspeler DIXIMUS ANDREI VOICA betoverde het publiek met deze nieuwe compositie voor koor, orkest en vibrafoon. Doorspekt met Roemeense folklore en een hang naar esoterische klankkleuren werd deze compositie het hoogtepunt van het programma voor de pauze. De vele enthousiaste reacties uit het publiek hebben ons doen besluiten de nieuwe cd met eigen composities van Diximus Adrei Voica aan te kondigen en van harte aan te bevelen!

Cadenza european art productions

MOZART REQUIEM

New Romanian Symphonic Orchestra & Choir, 

State Filarmonic Timisoara 

o.l.v. Raymond Janssen

2008 – 2009 – 2010 – 2011

Locaties:

o.a. O.L.V.-basiliek Maastricht, Kathedraal Breda, Rothem – Meerssen.

Solisten:

Michaela Stanciu, Natalya datszko, Roman Trochymuk, Vasyl Ponayda, Sorin Draniceanu, Mihai

Cadenza european art productions

CHRISTMAS DREAMS FROM VIENNA

2014

Met alweer de zevende editie van de Ave Maria Kerstconcerten brengt The New Romanian Chamber Orchestra & Choir, samen met topsolisten Aura Twaroska en Elisabeta Marin, met het concert 'Christmas Dreams from Vienna' de Weense kerstsfeer naar Nederland. Wenen, de stad van Johan Strauss, heeft een sprankelende kersttraditie. Zoals het jaarlijks terugkerend kerstgala in het Wiener Konzerthaus, waar de sterren van de Weense Staatsopera optreden als exclusief geschenk aan het Weense publiek. De Weense kerstmarkten, Sachertorte en Mozart maken het kerstgevoel compleet.

TOPSOLISTEN

De Roemeense topsolisten van de Weense Staatsopera, mezzosopraan Aura Twarowska en sopraan Elisabeta Marin, hebben een prachtig aandeel in deze kerstconcerten. Evenals de jonge Roemeense vibrafoonvirtuoos Diximus Andrei Voica. Zij zullen samen met The New Romanian Chamber Orchestra & Choir o.l.v. de Nederlandse dirigent Raymond Janssen een grandioos concert verzorgen. Dit jaar is er gekozen voor het mooiste kerstrepertoire uit Roemenië en Weense kerstmuziek. Composities van Strauss, Lehár en Robert Stolz zetten vanavond de toon. Maar denkend aan Wenen kan en mag Mozart niet ontbreken. Van hem klinken het bekende 'Ave verum corpus' en het 'Laudate dominum'.VIVALDI – PIAZZOLLA

LVIV STRING-ORCHESTRA

solisten: E.Kruk, M.Tkachyk ,R.Yusipey

o.l.v. Raymond Janssen

Passie is de verbindende factor tussen De vier jaargetijden van Vivaldi en De vier jaargetijden van tango grootmeester Astor Piazzolla, die met gevoel voor dramatiek en melancholie de cyclus 'Las quatros estaciones porteñas' schreef als een hommage aan Vivaldi.

Deze compositie bestaat, net als bij Vivaldi, uit vier delen, de zogenaamde porteñas. Een porteño is een havenbewoner van Buenos Aires, die vanwege zijn buitenleven, de seizoenen in al zijn heftigheid meemaakt.

Geen enkel werk uit de klassieke muziek geniet meer populariteit dan De vier Jaargetijden van Vivaldi. De dansende melodieën en temperamenten die naar voren komen, uiten de lichtheid die past in het 17de-eeuwse Venetië.

Niets kan meer met Vivaldi contrasteren dan de zoete thema’s en vervolgens het brute ritmisch en passioneel geweld dat Piazzolla ons laat horen. Zijn muziek schildert het Buenos Aires van de jaren 60.

Uit onvrede met de traditionele tango, die volgens Astor Piazzolla aan muzikale armoede leed, ging hij zich steeds meer in klassieke muziek verdiepen. Zo creëerde hij eigenzinnige tangomuziek met elementen uit de jazz, Zuid-Amerikaanse volksmuziek en hedendaagse muziek. Het werd de basis voor een stijl die later tango nuevo genoemd werd. Door Piazzolla’s vernieuwende aanpak werd deze tango niet alleen gespeeld in de louche bars van Buenos Aires, maar ook in concertzalen.

WESTERKERK ZOMERCONCERTEN 2013


TV-REPORTAGE 2014

TV Timisoara volgde de decembertournee in 2014 en maakte een reportage van de concerten, de kerken en een sfeerimpressie van Nederland tijdens de kerst.

Twee absolute prima donna’s van de Weense Staatsopera zetten de 'toon' tijdens de Ave Maria Kerstconcerten 2014 met als titel ‘Christmas Dreams from Vienna'; Aura Twarowska en Elisabeta Marin brengen de Weense kerstsfeer naar Nederland.

De Nederlandse dirigent en pianist Raymond Janssen, die middels Cadenza European Art Productions samen met The New Romanian Chamber Orchestra & Choir al zeven jaar een stempel drukt op zowel de programmering als de kwaliteit van de Ave Maria Kerstconcerten, wil dit jaar het publiek iets bijzonders aanbieden.

The New Romanian Chamber Orchestra & Choir, olv Raymond Janssen.

MATTHÄUS PASSION

The New Romanian Chamber Orchestra & Choir,

o.l.v. Raymond Janssen.

Locaties: o.a. Concertgebouw Amsterdam, de Pieterskerk in Leiden en de Grote kerk in Alkmaar, Gouda, Hoorn en Zaandam, St. Gerlachuskerk Houthem St.Gerlach.

Solisten:

Alina Todea, Natalya datszko, Daniel Zah.

De Matthäus Passion staat bekend als de grootste muzikale schepping aller tijden. In 2010 vond naast de uitvoeringen in o.a. het concertgebouw Amsterdam, de Pieterskerk in Leiden en de Grote kerk in Alkmaar, Gouda, Hoorn en Zaandam, ook een uitvoering plaats in de monumentale St. Gerlachuskerk in Houthem St.Gerlach. Johann Sebastian Bach was een meester in het maken van beeldende composities en ontleende de teksten voor deze Passion regelrecht uit de Bijbel. Geen enkel land ter wereld kan terugblikken op een zo lange en gedegen traditie met de uitvoering van Bachs Matthäus Passion dan Nederland. U als luisteraar bent met de diverse uitvoeringen en uitvoeringsstijlen door de jaren heen meegegroeid. Te beginnen met de grootse en romantische benadering door Mengelberg, de toenmalige dirigent van het Concertgebouworkest, die dit meesterwerk in het Concertgebouw Amsterdam na lange tijd in 1939 op Palmzondag weer ten uitvoer bracht. Hij bracht de Matthäus Passion, zoals toen gebruikelijk, met grote koren en een immense orkestbezetting. Tevens verkortte hij de Matthäus Passion door het weglaten van enkele delen zoals Felix Mendelssohn al had gedaan toen hij de Matthäus in 1841, na in de vergetelheid te zijn geraakt, weer op het repertoire zette.

The New Romanian 

Symphony Orchestra 

o.l.v. Raymond Janssen


G. Enescu

Romanian Rhapsody

Queen Experience

New Romanian Symphonic Orchestra & Choir,

State Philarmonic Timisoara

o.l.v. Raymond Janssen

In het GelreDome in Arnhem vindt op vrijdag 18 november 2011 'The Queen Experience' plaats, een groots eerbetoon aan Queen, maar vooral aan de zanger en boegbeeld Freddy Mercury, die in november 1991 in Londen overleden aan de gevolgen van aids.

Twintig jaar na dato een ode door Joseph Clark & Band & Wibi Soerjadi onder begeleiding van het New Romanian Symphonic Orchestra & Choir o.l.v. Raymond Janssen.

Tijdens dit optreden zingt Joseph Clark samen met de sopraan Sibongile, een landgenote uit Zuid-Afrika, het legendarische nummer Barcelona, oorspronkelijk een duet van Freddie Mercury met Montserrat Caballé.

new romanian symphony orchestra & Choir