Cadenza Productions

CADENZA 

European Art Productions


European Art Productions


CADENZA,

Een niche binnen de muziekwereld ?

Sinds 2006 slaagt Cadenza erin bijzondere concerten aan te bieden op de meest sfeervolle locaties in Nederland met een muziekkeuze die een breed publiek weet te bereiken. Deze setting is een bewuste keuze omdat Cadenza graag mooie klassieke muziek toegankelijk wil maken in combinatie met de beleving van mooie historische gebouwen, veelal kerken.

Dit gaat niet enkel op voor de Kerstconcerten, maar zeker ook voor de concerten voor dit najaar, waarbij Cadenza in november opnieuw de Carmina Burana van Carl Orff zal uitvoeren met een orkest uit Oekraïne, INSO Lviv en het inmiddels bekende koor uit Roemenië, The New Romanian Symphonic Choir.

Een sfeervolle avond

Het is het streven het publiek een sfeervolle avond te bezorgen, waar men graag komt en de toegevoegde waarde bij het huiswaarts gaan is het voldane gevoel na een bijzondere muzikale ervaring op een inspirerende locatie.

Oftewel, we willen samen met het publiek iets moois delen met een hoge kwaliteit als doelstelling, zonder de klassieke of lichte muziek als een stoffig icoon op een voetstuk te plaatsen, waar men afstandelijk en met een kritisch oor naar zit te luisteren. Belangrijk is het deelnemen en geraakt worden in de ziel, ieder vanuit zijn eigen belevingswereld.

Muziek verbindt en maakt ons begripvol, ook naar elkaar. Cadenza werkt mede om die reden veelal met orkesten uit Midden Europa, zoals Roemenië en Oekraïne, waar vooral de jonge generatie musici met trots verder bouwt op hun tradities en tegelijkertijd zeer gedreven zijn om te spelen. Zij hebben nog een uitgesproken romantische hang naar het kunstenaar zijn en spreken meer over emotie dan perfectie. Dat zij die perfectie al lang hebben bereikt blijkt uit de lange lijsten van topviolisten, cellisten en vooral ook zangers die internationaal de wereld hebben veroverd.

Cadenza wil mensen door passie verbinden.

Samen de dagelijkse routine even loslaten en een avond genieten met partner, familie of vrienden.

Het is geen gemakkelijke weg om dit buiten de gekaderde paden van de muziekwereld te kunnen realiseren. Het is realiseren en tegelijkertijd overleven.

Zonder subsidies en zonder sponsoren lukt het Cadenza sinds 2006 om jaarlijks duizenden bezoekers naar de concerten te krijgen, waarbij alleen al de Kerstconcerten, tot nu toe onder de titel Ave Maria kerstconcerten, veelal waren uitverkocht.

Zonder het enthousiasme van onze concertbezoeker zou dit niet mogelijk zijn!

Het geeft des te meer aan dat de Cadenza concerten door muzikaliteit, emotie en inleving in combinatie met een passionele omgeving het publiek heeft weten te overtuigen.

Beleef het mee!

Raymond Janssen

vindt u dit een interessant initiatief, dan waarderen wij het wanneer u deze pagina zou delen