arrow_drop_up arrow_drop_down
INSO Lviv Cadenza Carmina

INSO-Lviv

International Symphony Orchestra-Lviv

Met flair, elan en esprit verovert dit jonge orkest het hart van zijn publiek.

INSO - Lviv


INSO International Symphony Orchestra is een jong en succesvol orkest. Met flair, elan en esprit verovert dit jonge orkest het hart van zijn publiek.

De jaarlijkse concertreizen in Europese landen, zoals Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Polen, Portugal en Spanje maken dat INSO reeds een plek verworven heeft binnen de internationale podia.

Enthousiaste musici, creatief opzoek naar nieuwe wegen en vormen binnen de klassieke muziek. De samenwerking met wereldberoemde musici en dirigenten, zoals Francois Leleux, Raymond Janssen, Lisa Batiashvili, Wolfgang Emanuel Schmidt, Alexander Zemtsov, Dirk Brossé, Sergey Nakariakov, Otto Sauter, Valeriy Sokolov, Vadim Neselovskyi, Andriy Bielov, Claude Delangle, Nicolás Pasquet, Dalia Stasevska, Alessandro Safina, Maria Prinz, Philippe Pierlot en de 'cross-art' aanpak maken hen tot een aanrader.

Een jong en succesvol orkest dat tijdens de afgelopen jaren maar liefst vier international awards binnenhaalde. Met flair, elan en esprit veroveren zij stap voor stap het hart van hun publiek.

Het INSO-orkest heeft een prominente plaats binnen het rijke culturele leven van de Oekraïnse stad Lviv. De stad Lviv heeft maar liefst vijf orkesten, meerdere koren en een befaamd operahuis met ballet.

Lviv is ook een festivalstad met jaarlijks meerdere internationale festivals van klassiek tot jazz en trekt daardoor vele toeristen en muziekliefhebbers aan. Jaarlijks terugkerende festivals zijn 'Virtuosos', 'Contrasts' en het 'Alfa Jazz Fest'. Het Alfa Jazz Festival 2017 met het Avishai Cohen Trio is opgenomen door Paramax Films voor Mezzo Classic and Jazz TV.

De muziek in combinatie met de rijke architectuur uit de periode van Habsburgers en de vele musea zijn een rijke culturele voedingsbodem voor het INSO-orkest.

Enthousiast

Enthousiaste jonge professionele musici die steeds weer creatief opzoek zijn naar nieuwe wegen en vormen binnen de klassieke muziek. Hun vernieuwende ideeën worden ook uitgedragen tijdens hun jaarlijkse concertreizen in Europese landen, maar ook buiten Europa, zoals in China en Colombia.

Het INSO-orkest heeft een groot repertoire van Barok tot contemporaine muziek. Het romantische repertoire is hun grootste kracht en passie.

Vanaf 2017 is 'INSO-Lviv' Orchestra in residence voor het Internationale Johannes Brahmsconcours in Poertschach (Oostenrijk).

Awards
• Radio Swiss Classic Award;
• 'Golden Disc' Award Franz Xaver Mozart Pianoconcerten
• Radio Swiss Classic Award Schumann - Beethoven Award;
• BACH Marathon Lviv - Ready. Steady. BACH! Het record voor de langste live uitvoering van Bachmuziek.

Lees ook:

Spanish Dance M.Skoryk

INSO komt naar Concertgebouw Amsterdam

Bachanale

We use cookies