De sopraan Mariana Bulicanu Carmina Burana 2023
16 oktober 2023 

De sopraan Mariana Bulicanu Carmina Burana 2023

De sopraan Mariana Bulicanu komt terug naar Nederland voor de laatste Carmina Burana concerten van 5 t/m 23 November 2023. 


De Roemeense sopraan Mariana Bulicanu komt terug naar Nederland voor de laatste Carmina Burana concerten die plaatsvinden in onder andere het Concertgebouw Amsterdam, het World Forum Den Haag, De Doelen Rotterdam, Eindhoven, Arnhem en Groningen van 5 tot 23 November 2023 onder leiding van de Nederlandse dirigent Raymond Janssen. 

Tot 2018 boekte de sopraan Mariana Bulicanu groot succes tijdens de tournees met dit magistrale werk. Uitgevoerd met The International Orchestra Lviv INSO en het wereldvermaarde koor DUMKA uit KYIV.

Speciaal voor de Carmina Burana concerten in 2023, die de laatste tournee zal zijn met dit meesterlijke werk, en ondanks haar drukbezette agenda komt zij terug naar Nederland. Haar stijle carrière die niet verwonderlijk is, maakt dat zij prioriteiten wil stellen. 

Echter, voor haar zijn de concerten in Nederland zo belangrijk vanwege het enthousiaste publiek dat zij er meteen mee instemde aan deze tournee van 5 tot 23 november 2023 mee te werken. 

Glashelder in de hoogte en met lyrische diepgang in de lage passages raakt zij elke luisterraar direct in het hart. 

Geflankeerd door de bariton Iordache Basalic ,die de naam en autoriteit heeft internationaal de beste bariton voor de Carmina Burana te zijn, en de uitmuntende Valentin Racoveanu als tenor, verheugt Mariana Bulicanu zich weer op de optredens in Nederland.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen