CARMINA BURANA samenwerking

De uitvoeringen van Orffs Carmina Burana is steeds weer uitzonderlijk succesvol. Het Roemeense koor en orkest, The New Romanian Symphony Orchestra & Choir, ontvingen afgelopen jaren 20 minuten applaus in het Concertgebouw Amsterdam. In november dit jaar kunt u opnieuw getuige zijn van een bijzondere uitvoering van dit magistrale werk.

Benefietconcert Eindhoven

Bijzondere aandacht verdient het Benefietconcert op 15 november in Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven. Het CARMINA BURANA-concert dat u niet wil missen. 140 professionele musici op het podium voor een goed doel! Met uw ticket levert u een bijdrage voor onderwijs aan kansarme kinderen in Roemenië. Voor het bedrijfsleven worden er speciale arrangementen aangeboden waarbij klanten en relaties kunnen worden uitgenodigd.

CARMINA BURANA als verbinding tussen Roemenië en Oekraïne

Dit jaar zal The New Romanian Symphonic Choir voor het eerst samen optreden met het International Symphony Orchestra of het INSO-Lviv. Een unieke samenwerking tussen Roemenië en Oekraïne op topniveau. Voor dirigent Raymond Janssen is het INSO-orkest geen onbekende. Als gastdirigent trad hij meerdere malen op tijdens het Virtuozenfestival in Oekraïne met talrijke internationaal befaamde solisten. Nu is het moment gekomen om dit bijzondere orkest naar Nederland te halen.

CARMINA BURANA, CARL ORFF

Het muzikale genie Carl Orff is vooral bekend om zijn befaamde Carmina Burana, een uniek werk uit de muziekhistorie. Want wie kent niet ‘O Fortuna’, een onvergetelijk stuk dat al in vele films, commercials en als basis voor moderne hits werd gebruikt? In de 13de eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten, als een reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk, het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte deze Latijnse en Duitse teksten als basis en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen.

Het resultaat was een krachtig en opzwepend muziekstuk met voortstuwende ritmes en – mede dankzij de uitzonderlijke koor- en orkestbezetting – een overweldigend geluid. De mystieke en muzikale aantrekkingskracht van de Carmina Burana spreekt, eeuwen later, nog steeds vele muziekliefhebbers van alle nationaliteiten en leeftijden aan.

CARMINA BURANA, 15 november, Eindhoven

De Carmina Burana uitgevoerd door het International Symphonic Orchestra (INSO) en The New Romanian Symphonic Choir met internationale solisten, onder leiding van de Nederlandse dirigent Raymond Janssen.

PROGRAMMA:

G. Verdi – Ouverture Nabucco
C. Saïnt Saëns – Bachanale Diximus
A. Voica – The Bridge (wereldpremière)

M. SkorykSpanish Dance
M. Lysenko – Taras Bulba

– Pauze –

C. Orff – Carmina Burana

SOLISTEN:

Mariana Bulinanu, sopraan
Iordache Basalic, bariton
Valentin Racuveanu, tenor
Diximus Andrei Voica, componist-vibrafonist

www.cadenza-productions.nl

Bestel hier uw tickets

Over de schrijver
Reactie plaatsen