The International Symphony Orchestra, INSO LVIV komt naar Nederland
02 juni 2017 

The International Symphony Orchestra, INSO LVIV komt naar Nederland

Het International Symphony Orchestra (INSO-Lviv) is op uitnodiging van Cadenza European Art Productions te beluisteren tijdens de novembertournee met Carl Orffs Carmina Burana in Nederland.

8 november Rotterdam, De Doelen
9 november Groningen, MartiniPlaza
12 november Amsterdam, Concertgebouw
13 november Amsterdam, Concertgebouw
14 november Amsterdam, Concertgebouw
15 november Eindhoven, Frits Philips Muziekgebouw, Benefietconcert!
16 november Amsterdam, Concertgebouw
17 november Oudenbosch, de Basiliek
18 november Den Haag World Forum, dubbelconcert

International Symphony Orchestra, INSO-Lviv

Het INSO (International Symphony Orchestra) is een jong en succesvol orkest. Met flair, elan en esprit verovert dit jonge orkest het hart van het publiek.
De jaarlijkse concertreizen in Europese landen, zoals Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Polen, Portugal en Spanje maken dat het INSO reeds een plek verworven heeft op de internationale podia.
Het INSO-orkest bestaat uit een groep enthousiaste musici, creatief op zoek naar nieuwe wegen en vormen binnen de klassieke muziek.
Het INSO-orkest werkt samen met wereldberoemde musici en dirigenten en de ‘cross-art’ aanpak maakt het tot een absolute aanrader.

Raymond Janssen, dirigent en initiator van Cadenza is gastdirigent bij het INSO-orkest, o.a. tijdens het jaarlijkse Virtuozenfestival. Daardoor heeft hij het orkest goed leren kennen. De succesvolle samenwerking heeft hem doen besluiten het orkest uit te nodigen voor de novembertournee met Carmina Burana.

Samenwerking met het INSO-orkest is steeds weer een groot plezier, omdat deze jonge ambitieuze musici met een tomeloze energie de top willen bereiken.

Reeds in 2013 haalde Raymond Janssen een strijkorkest, geformeerd uit het INSO-orkest naar Nederland waar zij tijdens de Westerkerk Zomerconcerten met een Piazolla-Vivaldiprogramma het hoogtepunt waren.

Naast Orffs Carmina Burana kunt u in het eerste deel van de concerten luisteren naar:
De ouverture Nabucco, van G. Verdi
De Bachannale, van C. Saint Saëns
The Bridge, een wereldpremière van Diximus Andrei Voica
Taras Bulbas, van de Oekraïense componist Mykola Lysenko.

Twee topensembles samensmelten

Het International Symphony Orchestra INSO-Lviv gaat samenwerken met The New Romanian Symphonic Choir. Dit professionele koor staat al meer dan 10 jaar uiterst succesvol op de concertagenda’s in Nederland met The Lord of The Rings, Carmina Burana, het Verdi en Mozart requiem. Bovendien heeft de kleinere koorformatie in de voorgaande jaren meer dan honderd Ave Maria Kerstconcerten uitgevoerd.

Tot op heden heeft Cadenza tijdens haar tournees samengewerkt met The New Romanian Symphony Orchestra uit Timişoara. Dit jaar wordt er plaatsgemaakt voor de jonge collega’s uit Oekraïne.
Het unieke is dat voor de eerste keer in de geschiedenis een professioneel koor uit Roemenië en een orkest uit Oekraïne samen zullen optreden in Nederland.

Dirigent Raymond Janssen kent beidde ensembles uitermate goed. De samensmelting van een van Europa’s beste koren en het jonge ambitieuze INSO-orkest zal een bijzondere muzikale beleving worden. Dynamiek, tempo, klank en nuancering zijn de kernbegrippen van zowel het koor als het orkest. De voorbereidingen zullen plaatsvinden in Lviv, Timişoara en in Nederland. Op 8 november start de tournee in de Doelen, Rotterdam.

Naast de Doelen zijn er vier optredens in het Concertgebouw Amsterdam en verder in MartiniPlaza Groningen, De Basiliek Oudenbosch en het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven.

Benefietconcert in Eindhoven op 15 november

Het concert in het Frits Philips Muziekgebouw is een benefietconcert voor kansarme kinderen in Roemenië op de kalender. Cadenza wil samen met de Stichting Milon een flink bedrag bij elkaar brengen om voor deze kinderen onderwijs en een beroepsopleiding mogelijk te maken.
Het INSO-orkest, samen met The New Romanian Symphonic Choir uit Timişoara spelen gezamenlijk voor het goede doel!

Solist Andrei Voica

Ook Diximus Andrei Voica, de componist en vibrafoonvirtuoos, die zijn nieuwe compositie presenteert in de komende novembertournee, is geen onbekende met het INSO-orkest. Tijdens het Virtuozenfestival Lviv speelde hij samen met het INSO-orkest o.l.v. Raymond Janssen het marimbaconcert van Rosauro.

Eugen Kruk, concertmeester van het INSO,

is afkomstig van Khmelnitsky in Oekraïne en stamt uit een muzikale familie. Hij won in 1994 op 14-jarige leeftijd een nationaal vioolconcours en werd aangeduid als de nieuwe naam in Oekraïne. In 1995 kwam hij met zijn familie naar Lviv waar hij op 17-jarige leeftijd de eerste prijs van de Wagner society won. Vervolgens maakte hij deel uit van ‘Die Europa Philharmonie’ en vanaf 2010 is hij concertmeester van ‘K&K Philharmonie’ en speelde in de beste concertzalen van Europa, zoals  Berliner Philharmonie, Gewandhaus Leipzig, Alte Oper Frankfurt, Wien Musikverrein, Stockholm KontsertHaus. afwisselend als concertmeester en als solist. Momenteel is hij concertmeester van het INSO-orkest LVIV en treed daarnaast op als solist.

Eugene Kruk in Amsterdam, tijdens de Westerkerk Zomerconcerten met Astor Piazolla, o.l.v. Raymond Janssen.

voor meer informatie: klik hier

.

Over de schrijver
harrie
Door

harrie

op 18 Dec 2018

heb genoten van het optreden in de martiniplaze dd 18 dec jl in groningen. zou gaarne de namen van alle gespeelde songs willen ontvangen. met dank

Reactie plaatsen