solisten en orkest 2017

Opera Gala 2018 Concertgebouw Amsterdam


THE NEW ROMANIAN SYMPHONIC CHOIR

THE INTERNATIONAL SYMPHONY ORCHESTRA, INSO LVIV

Dirigent: RAYMOND JANSSEN

cadenza benefit concert

Opera Gala Concertgebouw Amsterdam

De mooiste en meest grandioze operakoren uit de muziek literatuur.

Een bekende regisseur wist het treffend te verwoorden.
Opera is een espresso shot, vermengd met een grote dosis menselijkheid.
Opera is het fitnesscentrum van emoties

Het Slavenkoor uit 'Nabucco', Het Zigeunerkoor uit 'Il Trovatore' en de triomf mars uit 'Aïda', met als afsluiting het magistrale koorwerk 'Gloria all'egitto'. Bizet’s Carmen zal niet ontbreken evenals het 'zoem koor' uit Madame Butterfly.

De koren uit deze favoriete opera’s werden geschreven door Verdi, Puccini, Mascagni, Bellini en George Bizet. Ze zijn wereldwijd de hoogtepunten van elke Opera, van La Scala in Milaan tot de Metropolitan opera in New York. Hoogtepunten waar iedereen op wacht tijdens elke voorstelling.

Op donderdag 8 november en zondag 11 november te beluisteren in het Concertgebouw Amsterdam. 

Dit grootse muzikale koorspektakel leidt tot een fantastische voorstelling vol hartstocht en passie.

The New Romanian Symphonic Choir

Dirigent: Raymond Janssen

International Symphony Orchestra INSO Lviv

Opera Gala in het Concertgebouw Amsterdam

Het International Symphony Orchestra Lviv en The New Romanian Symphonic Choir, onderleiding van de Nederlandse dirigent Raymond Janssen, brengen dit groot Opera Gala in de beste setting naar het Concertgebouw.

Het orkest speelt met haar reeds bekende gedrevenheid de mooiste Ouvertures en het aangrijpende Intermezzo uit de opera Cavaleria Rusticana van Mascagni , om vervolgens met het grandioos en overbekende Paaskoor “Regina Coeli” uit de gelijknamige opera af sluiten.

De sublieme koorklank van The New Romanian Symphonic Choir is door de vele uitvoeringen in het Concertgebouw met de Carmina Burana en Lord of the Rings een begrip geworden in Nederland. In november 2018 laat dit koor dat uitsluitend uit professionele zangers bestaat, smullen van hun grootste kracht, de Operakoren !

INSO LVIV & The New Romanian Symphonic Choir

 [socialbuttons]

The New Romanian Symphonic Choir

The New Romanian Symphonic Choir heeft de afgelopen jaren zijn reputatie in Nederland weten te vestigen met talrijke uitvoeringen van de Carmina Burana, Lord of The Rings, het Verdi Requiem en het Mozart Requiem. Jaarlijks staat dit professionele koor in het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen Rotterdam, de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen, naast de vele optredens in de grote kerken in Nederland tijdens de Ave Maria Kerstconcerten.

Het bijzondere van dit professionele koor is dat het is samengesteld uit uitsluitend beroepsmatige koorzangers die allen een zangopleiding hebben afgesloten. Hierdoor staat het koor garant voor een uitzonderlijke en unieke koorklank.

In 1951 werd het Filharmonisch Koor opgericht als toevoeging aan de Staatsfilharmonie 'Banatul'. In 1955 werd het als officiële instantie door de staat erkend en ondersteund.

Sindsdien treedt het wekelijks op met een uitgebreid repertoire, waarin zowel de a capellamuziek als de symfonische koormuziek vertegenwoordigd zijn. Het koor bestaat uit 70 professionele zangers en zangeressen. Het repertoire bevat werken van de barok tot en met de hedendaagse muziek. Het koor neemt deel aan tal van festivals in binnen- en buitenland en staat momenteel onder leiding van Iosif Todea.

carmina burana 2017

International Symphony Orchestra, INSO-Lviv

INSO (International Symphony Orchestra) is een jong en succesvol orkest. Met flair, elan en esprit verovert dit jonge orkest het hart van zijn publiek.

De jaarlijkse concertreizen in Europese landen, zoals Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Polen, Portugal en Spanje maken dat INSO reeds een plek verworven heeft binnen de internationale podia.

Enthousiaste musici, creatief op zoek naar nieuwe wegen en vormen binnen de klassieke muziek.

Samenwerking met wereldberoemde musici en dirigenten en de 'cross-art' aanpak maken hen tot een aanrader.

De stad Lviv met vijf orkesten, meerdere koren en een operahuis ontworpen door August Sicard von Sicardsburg, die ook tekende voor de Weense staatsopera, vormt het perfecte decor voor internationale festivals, zoals Virtuosos en Contrasts, evenals het Alfa Jazz Fest, waarop vorig seizoen het Avishai Cohen Trio door Paramax Films op camera werd vastgelegd voor Mezzo Classic en Jazz TV.


Awards
• Radio Swiss Classic Award
• 'Golden Disc' Award Franz Xaver Mozart Pianoconcerten
• Radio Swiss Classic Award Schumann - Beethoven Award.
• BACH Marathon Lviv - Ready. Steady. BACH! Het record voor de langste live uitvoering van Bachmuziek.
Vanaf 2017 is 'INSO-Lviv' Orchestra in residence voor het Internationale Johannes Brahmsconcours in Poertschach (Oostenrijk)

carmina burana cadenza

Neem vast een voorproef op het Opera Gala van 8 en 11 november 2018

Onderscheiding 

voor dirigent

Raymond Janssen

Tijdens de uitvoering van het Opera Gala in het Concertgebouw Amsterdam op 8 november zal aan Raymond Janssen de hoogste culturele onderscheiding worden overhandigd, die hem is toegekend door Klaus Johannis, president van Roemenië.