Derrick Lawrence - Gershwin Gala
21 augustus 2016 

Derrick Lawrence - Gershwin Gala

Derrick LawrenceDe uit Noord-Carolina USA. afkomstige Derrick Lawrence is zijn muzikale opleiding gestart aan de University of North Carolina School of the Arts, de Juilliard School en het Curtis Institute of Music. De zanger ontving vele internationale zangprijzen waaronder de Grace Bumbry Award, de Mario Lanza Award, de George London Award, de Sullivan Foundation Award, de Richard Tucker Jacobson study grant en de 2006 Zelt Prize for Outstanding Classical Artists. Daarnaast won hij in 1991 de Metropolitan Opera National Council Auditions.

Gastoptredens brachten bariton Derrick Lawrence naar Philadelphia, Santa Fe, Dallas, de Charlotte Opera, the Piemond Opera, the Zurich Opera, the Opera North, the Stuttgart Staats Opera, the Budapest Opera, naar London en Luzern alsook naar tal van festivals als het Mainau Festival, het Cleveland Blossom Festival, het Aspen Music Festival en het Ludwigsburg Festival, het Miskolci Nemzetkozi Opera Festival en het Chaliaplin Festival in de Russische stad Kazan.

In zijn vroege carrière zong Lawrence vooral basrollen, maar na verloop van tijd bleek dat zijn kracht vooral lag in het dramatische baritonerepertoire. Gedurende zijn tijd in Aaken als ensemblezanger maakte hij grote indruk op het publiek met zijn vertolkingen in o.a. FIGARO, ARCESIUS in d’Albert’s ‘Die toten Augen’ or EUGEN ONEGIN. Toen hij niet veel later werd geëngageerd door het Freiburg Theater heeft hij jarenlang grote successen gehad met zijn vertolkingen in ESCAMILLO, PIZZARO in Fidelio, MACBETH, the CONTE in Le nozze di Figaro, ALFIO en TALBOT in Maria Stuarda. Verder was hij te zien als VILLAGE in de Duitse première van Michael Levinas’ ‘Les Nègres’ waarna hij in seizoen 2006/2007 wederom succes oogstte als WOTAN in Wagners Rheingold.

Bariton 

Bariton Derrick Lawrence is ook een veelgevraagde gast op internationale podia. Hij heeft gezongen met de meest gerenommeerde orkesten in de wereld, waaronder het Symfonie Orkest van München, Neurenberg, Aken en Saint Louis, het SK en het NDR Radio orkest, het New York en het Philharmonisch Orkest van Warschau, het American Symphony Orchestra en The Cleveland Orchestra. Zijn perfromance 1993 Richard Tucker Gala olv Maestro Daniel Oren werd nationaal uitgezonden op de Amerikaanse zender PBS.

Bariton Derrick Lawrence weet als Porgy het publiek van Carnegie Hall tot de Staatsoper Berlin tot tranen te roeren.

In 2005 verscheen van het label Monsrecords een cd ‘Bernstein-Gershwin Gala’ met een concertversie van de opera ‘Porgy and Bess’, waar Derick Lawrence de rol van Porgy zingt onder begeleiding van het SWR Orchestra en dirigent David Stahl. PORGY is inmiddels de rol van Lawrences leven. In Amerika had hij de rol van Porgy al meerdere malen gespeeld onder leiding van Bobby McFerrin. In Europa vervolgde hij de rol van Porgy op podia in Lyon, Wiesbaden en Zwitserland met het Baden-Baden Symphony Orchestra.

In het voorjaar van 2014 had Lawrence wederom groot succes als PORGY in de nieuwe productie van de Royal Opera Copenhagen. Dit succes herhaalde zich eind 2014 tijdens gala concerten in de Staatsopera Boedapest.

Over de schrijver
Reactie plaatsen