Cadenza European Art Productions

CADENZA EUROPEAN ART PRODUCTIONS

OPERA GALA 2024

- Second Edition -

Puccini & Friends


De Nationale Opera van Timisoara

olv

Raymond Janssen

OPERA GALA 2024 CONCERTGEBOUW AMSTERDAM

Van 27 T/M 29 mei

Dit jaar staat Puccini in de hoofdrol met gepassioneerde aria's, duetten en operakoren uit o.a. Madame Butterfly-Tosca-Turandot- Manon Lescaut en La Bohème.

Tevens staan bekende tijdgenoten van Puccini op het programma, zoals Mascagni en Leoncavallo . 


Internationaal gerenommeerde solisten zorgen samen met koor en orkest voor een ongeëvenaard muzikaal spektakel.


De opera’s van Puccini vallen op door de emotionele en dramatisch geladen muziek. Orkestrale grootsheid die de intense emoties en conflicten van de personages laat oplichten. Het thema draait om liefdesdriehoeken, verraad en tragische eindes.

Puccini en zijn tijdgenoten maakten de weg vrij voor een realistische en hartstochtelijke benadering van muziek, die door herkenbaarheid nog steeds aanspreekt bij het publiek van vandaag.

Met o.a. de aria’s ‘Nessum Dorma’, ‘Signore, ascolta!’, ‘Vissi d’arte’, ‘Che gelida manina’, ‘Si mi chiamano Mimi’, ‘Un bel di vedremo’ en ‘O mio babbino caro’.


Het Opera Gala is een ‘must’ voor liefhebbers van klassieke muziek. De concerten in februari waren volledig uitverkocht, dus wees er snel bij!


De Nationale Opera van Timisoara

Dirigent: Raymond Janssen


Van 27 T/M 29 mei 2024 in Concertgebouw Amsterdam

Cadenza Raymond Janssen

Solisten Opera Gala 2024

Cadenza European Art Productions

Paula Iancic 

Sopraan Paula Iancic studeerde zang aan de Gheorghe Dima Music Academy in Cluj-Roemenië. Haar eerste podiumervaring deed ze op bij verschillende Roemeense operahuizen in rollen als Lauretta in Gianni Schicci, Adele in Die Fledermaus en met Micaëla in de opera Carmen.

Ze won verschillende prijzen en onderscheidingen waaronder de 1e prijs op de Grand Prix van L’Assoluta Virginia Zeani in 2019 en 2e prijs op het Concorso Lirico Internazionale di Portofino 2022. 

Eerst als lid van de operastudio van de Bayerische Staatsoper speelde Paula Iancic rollen in Le Nozze di Figaro, Die Zauberflöte, Suor Angelica en L’elisir d’amore. Daarna debuteerde zij bij de Bayerische Staatsoper in München met Oscar in Verdi’s Un Ballo in Maschera. 

In 2019 maakte ze haar debuut bij de Deutsche Oper am Rhein als Philotis in een nieuwe première van John Fords ’TIS PITY SHE’S A WHORE. Naast de vele gastoptredens is Paula verbonden aan de Nationale Opera van Timisoara.

opera gala 2024

Remus Alăzăroae

De tenor Remus Alăzăroae begon zijn carrière als hoboïst aan de Nationale Opera van Timisoara. Het was ook hier waar Remus zijn stem ontdekte en besloot deze verder te ontwikkelen met de befaamde Corneliu Murgu, Karan Armstrong enThomas Mosser.


In 2012 nam hij deel aan het Internationale zangconcours in Würzburg en won daar de “Lotte Lehman Academy special prize” uitgereikt door Karan Armstrong. Optredens in Italië, Duitsland, oostenrijk, Nederland en Quatar volgden.


Remus Alăzăroae behoort tot de nieuwe generatie Roemeense opera zangers met speciale aandacht voor het Italiaanse repertoire. Hij blinkt uit als Alfredo in La Traviata, als Cavaradossi in Tosca en als Riccardo in Un ballo in Maschera.
opera gala 2024

Șerban Vasile

Serban Vasile, bariton, geboren in Boekarest, studeerde aan de Boekarest Universiteit voor Muziek bij Eleonora Enchescu en debuteerde in 2009 als Marcello in La Bohème in het Burgas Theater in Bulgarije. In 2013/14 maakte hij zijn debuut bij de Metropolitan Opera in New York als Ford in Verdi's Falstaff. Hij heeft gastoptredens gehad bij onder meer De Nationale Opera Amsterdam, de Nationale Opera Boekarest, de Opera di Roma, de Maggio Musicale Fiorentino, het Opera House Cairo, het Wuhan Theater in China en heeft samengewerkt met dirigenten als Daniele Gatti , Riccardo Muti, James Levine en Yannick Nézet -Séguin, Christian Badea, Tiberiu Soare. Serban Vasile maakte onlangs zijn debuut als Valdeburgo in Bellini's La straniera in de Maggio Musicale Fiorentino onder leiding van Fabio Luisi. In het seizoen 2019/20 waren er onder meer te gast bij Amonasro (Aida) op het Ravenna Festival, Mathieu (Andrea Chénier) en Prinz Jeletzki (Schoppenvrouw) bij de Opéra Nice, en Marquis von Posa (Don Carlos) bij de Staatsopera Stuttgart.


De Nationale Opera Timisoara 

Voor de uitvoering van het Opera Gala tekent de Nationale Opera van Timisoara in Roemenië,

(in 2023 de culturele hoofdstad van Europa). Internationaal gerenommeerde solisten werken onder leiding van de dirigent Raymond Janssen mee aan dit muziekspektakel en laten de mooiste en meest bekende aria’s, koren en ensembles horen.

De Nationale Opera heeft een breed en traditioneel repertoire met opera-, operette en ballet- voorstellingen, uitgevoerd zowel in Roemenië als in buitenlandse theaters. De opera kent een rijke traditie te beginnen met W.A. Mozart die de tweede uitvoering van zijn opera “Die Entführung aus den Serail” in Timisoara op de planken bracht.

Veel publieke waardering kreeg de Opera door het aantrekken van Internationale top-solisten. Daarnaast bracht de Nationale Opera zijn voorstellingen met succes naar de meeste Europese landen (Oostenrijk, België, Bulgarije, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spanje), evenals in landen zoals India en Qatar. 

De Opera staat momenteel onder leiding van Christian Rudik.


opera gala 2023

Cadenza Raymond Janssen

Raymond Janssen Opera Gala 2024

Dirigent

Met zijn vele rollen als dirigent, pianist én als initiatiefnemer van Cadenza European Productions, kunnen we stellen dat Raymond Janssen een duizendpoot is. De musicus staat met regelmaat in uitverkochte, gevestigde concertzalen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk en wordt geroemd door zijn kwalitatieve en hoogstaande uitvoeringen. Zijn missie? Oost-Europa en West-Europa dichter bij elkaar brengen. De rijke traditie uit Oost-Europese landen is hoor- én voelbaar, en dat moet iedereen weten!

Raymond Janssen heeft naast het symfonische repertoire een sterke affiniteit met opera. Optredens met o.a. Ileana Cotrubas, Gail Gilmore, Janice Baird en Eugene Holmes brachten hem naar de grote muziekpodia in Europa. In Nederland kennen wij hem onder meer van de succesvolle reeks met de Carmina Burana concerten, het Verdi en Mozart requiem, de Opera gala’s en de diverse programma’s met filmmuziek, steeds in uitverkochte zalen.

Het Opera Gala is een ‘must’ voor liefhebbers van klassieke muziek. De concerten in februari waren volledig uitverkocht, dus wees er snel bij!

Video review