The Classic Christmas Concert
22 december 2019 

The Classic Christmas Concert

Op 26 december 2019 kunt u The Classic Christmas Concert bezoeken in het Concertgebouw Amsterdam.

Muziek is onlosmakelijk met het kerstfeest verbonden. Zowel met uitbundige als ingetogen harmonische klanken zal het Mozart Orkest uit Kiev u in de kerstsfeer brengen. Vier solisten brengen samen met het Kiev Mozart orkest de mooiste hoogtepunten uit het kerstrepertoire ten gehore onder leiding van de Nederlandse dirigent Raymond Janssen.

Kiev Mozart Orchestra

Sorina Munteanu – sopraan | Alla Pozniak – mezzo-sopraan | Roman Trohymuk – tenor | Olga Sheleshkova – viool | Raymond Janssen – dirigent

Boek hier uw tickets 

Silvia Sorina Munteanu – sopraan

De Roemeense sopraan Silvia Sorina Munteanu zingt aan de meest gerenommeerde operahuizen ter wereld. Aan de opera New York, Atlantis, Texas, New Hampshire, Kansas en Pennsylvania. In Duitsland aan de opera van Frankfurt en Essen in Italië in de Arena van Verona en het Teatro Carlo Felice in Genova. In 2010 nam zij de “Opera singer of the Year 2010” award in ontvangst. Tot de hoogtepunten van haar repertoire behoren de rollen Norma, Aïda, Santuzza, Turandot, Trovatore en Nabucco. Voor het Verdi Requiem is zij gevraagd door vele grote dirigenten.

Alla Pozniak Mezzo sopraan

Mezzo sopraan Alla Pozniak behoort tot een van de meest opmerkelijke zangeressen van deze tijd. Zij debuteerde aan de opera van Kiev als Konchakovna in de opera «Prince Igor» van Borodin. Als “the Leading mezzo soprano” van de Nationale opera van Kiev zingt zij o.a. “Aida” (Amneris),  “Don Carlo”(Eboli), Saint-Saens “Samson et Dalila”;Mussorgsky “Boris Godunov” (Marina);
Rimsky-Korsakov “The Tsares Bride” (Luibasha) en  Tchaikovsky’s “Queen of Spades” Onlangs schreef de Franse krant Le progres over haar vertolking van het Verdi Requiem tijdens het muziekfestival van La Chaise-Dieu: especially noted Alla Pozniak’s “great and rare in beauty of the timbre, unique voice”.

Records: Verdi, G.: Tutto Verdi – The operas / Don Carlo (Teatro Comunale di Modena, 2012)
Verdi / Aida, Verdi / Don Carlo, Verdi / Requiem, Tchaikovsky / Mazeppa, Mussorgsky / Boris Godunov, Ponchielli / La Gioconda   – TV version canal «Culture».

 

Roman Trokhymuk-tenor

De uit Lviv afkomstige tenor Roman Trokhymuk won in 1998 een eerste prijs tijdens het internationale zangconcours Lyudkevych in Oekraïne. Dit resultaat leverde hem een studiebeurs om een opleiding in Duitsland te volgen met als doel zich in het Wagner repertoire te verdiepen. Hieruit volgden enkele gastoptredens tijdens de Bayreuther Festspiele. Roman is verbonden aan meerdere operahuizen in Oost Europa o.a. Lviv, Kiev en Warschau waar hij schitterd in Rigoletto, als Pinkerton uit Madame Butterfly, Tosca en Un Ballo in Mashera. Het Verdi Requiem behoort eveneens tot een van zijn favoriete rollen.

 

Kiev Mozart Orchestra

Het orkest uit Kiev heeft wereldfaam verworven en mag zich met recht een van de beste strijkorkesten ter wereld noemen. Vele tournees van Japan tot Mexico, onder de naam Kiev Soloïsts en nu met de nieuwe naam ‘Kiev Mozart orkest’. Virtuositeit en klankkleur staan voor op en zij zullen u meteen weten te overtuigen met de bruisende ‘Prelude’ uit de Holberg Suite van Edvard Grieg waarmee het concert feestelijk wordt geopend.

Olga Sheleshkova viool solist

Olga Sheleshkova zal enkele betoverende vioolsolo’s spelen in The Classic Christmas Concert waaronder het romantische Erstrellita van M.Ponce en a Christmas night. Tevens is zij concertmeester van het Kiev Mozart Orchestra.

Raymond Janssen Dirigent

Dirigent Raymond Janssen mag met recht een specialist in dit genre worden genoemd. Hij heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend met bijzondere kerst concertreeksen als het Ave Maria kerstconcert en A Christmas Carol Concert. Nu wordt aan dat succesverhaal een nieuw hoofdstuk toegevoegd:The Classic Christmas Concert.

The Classic Christmas Concert

Boek hier uw tickets 

Over de schrijver
Reactie plaatsen