Page content

Carmina Burana in Tijd voor MAX en De Wereld Draait Door

Carmina Burana in Tijd voor MAX en De Wereld Draait Door

Op dinsdag 7 november zijn wij te gast bij De Wereld Draait Door om 19.00 uur op NPO 1.

En vrijdag 10 november zijn wij in het programma Tijd voor Max om 17.10 uur eveneens op NPO 1.

save the date carmina burana cadenza

CARMINA BURANA,

CarminaBuranaOpzwepend, indrukwekkend, passievol. Het is allemaal van toepassing op de Carmina Burana, het muzikale topspektakel dat dit najaar op vijf plekken in het land wordt uitgevoerd waaronder in het Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven, door het International Symphony Orchestra Lviv en The New Romanian Choir, onder leiding van de Nederlandse dirigent Raymond Janssen. In Nederland heeft dit fantastische koor en orkest inmiddels een grote reputatie opgebouwd. Staande ovaties bij de diverse vele concerten in de afgelopen jaren bevestigen dit.

Een orkest met 78 muzikanten, een koor met 55 professionals en drie solisten van naam. Dirigent Raymond Janssen kijkt met groot enthousiasme uit naar het moment dat hij weer met deze topmuzikanten kan werken.

Naast maar liefst 11 uitvoeringen in o.a. het Concertgebouw Amsterdam en De Doelen in Rotterdam treden zij op in Eindhoven met een benefietconcert.

 

CADENZA – in Tijd voor MAX en De Wereld Draait Door

In het kader van de aanstaande november tournee met Carmina Burana zijn wij uitgenodigd bij Tijd voor MAX en De Wereld Draait Door. Samen met koor en orkest laten we iets moois horen, een voorproef van wat de concertbezoekers in november te wachten staat.

Raymond Janssen dirigent Carmina Burana

raymond janssen dirigentAl meerdere keren voerde Raymond Janssen het indrukwekkende muziekspektakel Carmina Burana op met diverse koren en orkesten, maar bijzonder blijft het. ,,De muziek heb ik in de vingers, maar iedere uitvoering is weer uniek. Je voelt de energie van de zaal, er wordt iets van ons verwacht. Op zo’n avond komt alles samen. Als een school vissen of zwerm vogels volgen we elkaar: dirigent, muzikanten en zangers. Iedereen zet zich in om een prachtige uitvoering te geven.”

Carl Orff

orffis vooral bekend om zijn befaamde Carmina Burana, een uniek werk uit de muziekhistorie. Het prachtige ‘O Fortuna’ is door de jaren heen gebruikt in vele films, commercials en als basis voor moderne hits. In de 13e eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten, als een reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk, het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte deze Latijnse en Duitse teksten als basis en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen. Het krachtige en opzwepende muziekstuk met voortstuwende ritmes is, dankzij de uitzonderlijke koor- en orkestbezetting, een overweldigende ervaring. Carmina Burana spreekt door de mystieke en muzikale aantrekkingskracht, eeuwen later, nog steeds vele muziekliefhebbers van alle nationaliteiten en leeftijden aan.

Benefietconcert in Eindhoven op 15 november

carminaMet bijzondere aandacht voor het benefietconcert in Eindhoven. De opbrengst van dit concert gaat geheel naar onderwijs voor kansarme jongeren in Roemenië. Stichting Milon en Stichting Frits Schrouff zullen in samenwerking met Stichting HAR erop toezien dat de opbrengst op de juiste plek terecht komt. Lees hier alles over het benefietconcert door Cadenza European Art Productions in Eindhoven.

.

Tickets en informatie Benefietconcert: 040 244 20 90

www.muziekgebouweindhoven.nl

Voor alle andere voorstellingen in Amsterdam, Rotterdam,Groningen,Apeldoorn en Den Haag:

klik hier

12 NOVEMBER (AMSTERDAM) EN 17 NOVEMBER (OUDENBOSCH) ZIJN UITVERKOCHT!

 

Comment Section

0 reacties op “Carmina Burana in Tijd voor MAX en De Wereld Draait Door

Plaats een reactie


*