Lees het verhaal van Călin Iustin-Andrei Benefietconcert Eindhoven
26 augustus 2017 
in Artikel

Lees het verhaal van Călin Iustin-Andrei Benefietconcert Eindhoven

Inleiding

Călin Iustin-Andrei is een van de jongeren voor wie de opbrengst van het Carmina Burana Benefietconcert in Eindhoven ingezet zal worden.

Stichting Hulp Aan Roemenie (HAR) heeft onder andere een kindertehuis op gericht in Roemenië. Dit biedt aan minderjarige kinderen (zonder ouders en familie), die door hun ouders zijn verwaarloosd, een onderkomen en het gevoel deel uit te maken van een gezin.

Als de kinderen 18 jaar zijn, dan moeten zij het (weeshuis) kindertehuis verlaten en zijn zij wat hun verdere opleiding en eventuele verdere studie op zichzelf aangewezen. Intelligente kinderen ontvangen van de staat een beurs. Maar dat levert, vooral in Onesti, een groot probleem op, omdat zij wel de motivatie en het verstand hebben, maar niet de middelen. Verder zijn er in Onesti veel jongeren die hoge cijfers hebben gehaald op de middelbare school maar van wie de ouders te arm zijn om hen te laten studeren. Hierop richt zich ons project.
Wij willen de kosten van de studie middels een beurs aan deze kinderen financieren.

Călin Iustin-Andrei, mijn verhaal

Calin Iustin Andrei3Ik ben Călin Iustin-Andrei en ben leerling in de 12de klas van de middelbare kunstopleiding in Bacău, klassieke zang.

Ik ben geboren in Onesti in 1998, maar op de jonge leeftijd van 2 weken ben ik achtergelaten door mijn vader en moeder, die vervolgens spoorloos verdwenen zijn.

Ik kreeg een nieuwe kans om te leven dankzij katholieke nonnen die me, zonder enige verplichting en met veel toewijding, onder hun hoede hebben genomen.

Zij hebben me opgevoed en geholpen een jongvolwassene te worden met idealen en principes. Ik leef met de hoop dat boven iemand van me houdt en ik op een goede dag iets goeds kan doen met mijn leven en mijn dromen waar kan maken.

Iustin en zijn Passie voor Muziek

Als klein kind voelde ik al een passie voor muziek, die me door moeilijke momenten heen hielp. Ik heb twee jaar gitaarles gehad, daarna ontdekte ik de piano.

Toen ze mijn passie zagen, hielpen de nonnen me met mijn wens om op een hoger niveau met muziek door te gaan. Vanaf de 9de klas zat ik op de middelbare kunstopleiding in Bacău en studeerde ik klassieke zang.

Hoewel zowel de financiele als morele offers groot waren, bleven de resultaten niet uit. Ik heb meegedaan aan zo’n 25 concerten, zowel als koorlid alsook als solist. Ik heb meegedaan aan diverse nationale en internationale concoursen en verschillende belangrijke prijzen gewonnen.

Dit jaar heb ik de 3de prijs gewonnen op de landelijke olympiade voor klassieke zang, die gehouden werd in Timișoara. Dit bijzondere resultaat geeft me toegang, zonder toelatingsexamen, tot het conservatorium in Timișoara. Ik zou mijn opleiding klassieke zang heel graag daar voortzetten.

Op dit moment dirigeer ik twee koren: één van 20 kinderen, waarmee ik vorig jaar de prijs voor beste kinderkoor van het bisdom heb gewonnen, en het kerkkoor van de parochie in Onesti, bestaande uit 50 volwassenen. Samen met dit koor hebben we diverse concerten met orkest georganiseerd en een tour door Italië, door mij gedirigeerd.

Op deze resultaten ben ik echt trots, vanzelfsprekend werd alles ondersteund door de nonnen van het centrum. Ik heb mijn ambitie aan de mensen om me heen laten zien, ook een verwaarloosd kind, zonder hoop voor de toekomst, kan iets bereiken.

Studeren in Roemenië

Studeren is in Roemenië niet zo vanzelfsprekend. Voor een studie aan de universiteit ontvang je een beurs als je het examen met hoge cijfers hebt afgerond. Maar dan nog, is het niet vanzelfsprekend dat je de studie kunt volgen. Wanneer de ouders geen geld hebben voor de huur van een kamer en het levensonderhoud, dan loop je een goede toekomst mis.

Voor beroepsopleidingen is het juist andersom, er zijn geen beurzen, het schoolgeld is hoog en voor velen niet te betalen; daar komen de vervoerskosten, huisvesting en studieboeken bij.

Wij kunnen op deze manier met een goed beroep ons land helpen opbouwen en u kunt daarbij helpen door het benefietconcert op 15 november in Eindhoven te bezoeken.

 

Doe mee en bestel tickets voor het Carmina Burana Benefietconcert in Eindhoven! 

Wij beloven U, een schitterend Carmina Buranaconcert en een unieke avond op 15 november in het Frits Philips Muziekgebouw. Maar Cadenza European Art Productions heeft ook U nodig om dit alles tot een succes te maken.De opbrengst is voor kansarme jongeren zoals Iustin!

Voor meer informatie en tickets klik hier

Wil je meer weten over het goede doel kijk hier

Wij waarderen het bijzonder wanneer u dit bericht wilt delen op: fb, google+ en Twitter

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen