Hildegard von Bingen

Hildegard von Bingen

Hildegard von BingenHildegard von Bingen, 1098-1179 stamde uit een adellijke familie en verbracht haar leven vanaf haar 15e levensjaar in het klooster.

In 1147 sticht zij een vrouwen klooster in Bingen. Zij was componiste, diplomate, kruiden deskundige, esotericus, religieus leidster en schrijfster.

 

Hildegard von Bingen als diplomate

Hildegard nam een vooraanstaande plaats in binnen de samenleving. Zij correspondeerde met Pausen en Staatshoofden en werd een politiek-diplomatieke persoonlijkheid.

Hildegard von Bingen en esoterie

Hildegard verwierf tevens faam met esoterie door haar visioenen, verrichte wonderen en voorspellingen. Het belang van haar opvattingen en inzichten betreft genezen, voeding, planten en kruiden werd aan het einde van de vorige eeuw weer herontdekt.

Haar kruiden recepturen staan in het medicinale leerboek ‘Causae et Curae’. Daarin beschrijft zij nauwkeurig de flora en de fauna en de geneeskrachtige waarde van planten, vissen, dieren en edelstenen.

Hildegard von Bingen de componiste

Als componiste schreef zij eenstemmige soms geëxalteerde muziek op religieuze teksten, voortgekomen uit haar meditaties en visioenen.

Verder componeerde zij het zinnespel: Ordo Virtutum

 

Reactie plaatsen